Fjorten år etter brannen som medførte at legekontorene måtte ut av helsesenteret, flyttes de nå tilbake. Som en midlertidig løsning var de på videregående skole der butikken nå holder til. I 2006 flyttet de inn i lokalene i det gamle kommunehuset på Soløy.

Hektisk

– Det har vært en hektisk flytteprosess siden onsdag i forrige uke med redusert drift, men jeg tror det har gått bra for pasientene våre. Alle har jobbet på spreng fra vaktmestere til it-folk og andre for å få alt på plass. Det virker som om det meste nå er i orden, sier kommuneoverlege Kjell Are Pettersen som er eier av Soløy legesenter.

– Vi er veldig fornøyde med de flotte lokalene som er praktisk innredet, så nå ser vi bare framover, sier Pettersen og legger til at Soløy legesenter nå er historie og at det for ham er vemodig. Også de andre legene medgir at rommene er fine og at det er greit med en samlokalisering opp mot den øvrige helsetjenesten som helsesøster og psykiatri.

– Det har vært litt av en prosess med flytting av mange kontorer internt for å få dette til, sier han og legger til at også det samiske språksenteret, flyktningetjenesten samt NAV, blir viktige samarbeidspartnere for legene på huset. Med to fastleger og en lege i utdanning medgir han at legedekningen i Lavangen er veldig god.

– Vi har nå to fastleger slik det alltid har vært og en lege i opplæring. Det blir umulig med bare en lege selv i en liten kommune, sier kommuneoverlege Pettersen.

Samlokalisert

I 2015 ønsket politikerne legekontoret flyttet til sentrum og Tennevoll, men først etter påtrykk fra politikerne i fjor, har planene blitt iverksatt.

– Publikum har ønsket legekontorene tilbake til Helsesenteret. Dermed er det nå mulig for dem å utføre flere tjenester på samme plass med alle kommunale tjenester samlet her i sentrum, forteller ordfører Bernhardt Halvorsen. Nærhet til Lavangsheimen, eldreboliger, skole og øvrig helsetjeneste, trekker han fram som viktig for å flytte kontorene tilbake. Selve flyttingen koster rundt en halv million kroner, men det vil samtidig bli en besparelse på å bruke kommunale lokaler.

– Hvorfor skal vi leie hos andre når vi har egne lokaler, sier Halvorsen som legger til at dette har vært en prioritert sak for han.

GJENOPPSTÅTT: Legekontoret er endelig på plass sentralt på Tennevoll. Foto: Ulf Antonsen