15. april skulle hun flytte inn i huset på hjemplassen sin, leiknes, som hun etter 10 år returnerte til. Den drømmen brast da hun møtte opp på befaringen.

– Jeg oppdaget det da jeg skulle sette inn kjøleskapet. Jeg klarte ikke å få det rett. Fire av syv gulv i det lille huset er skjevt. Fra gulvlista og ned til gulvet er det en åpning på flere centimeter mange steder. Hamco bygg har ansvaret, men de mener de ikke har skyld i dette, det er jeg sterkt uenig i. Husdrømmen min er knust, fortviler huseier Audhild Harriet Myklebust.

Rapport

Drømmen hennes har alltid vært å komme tilbake til hjemplassen for å bygge et hus hun kunne bli gammel i. Hun mener Hamco bygg har opptrått helt feil i denne saken.

– De mener det er tela som har skylda, men den er borte fra bakken for lengst. Jeg ville bare flytte inn i det nye huset mitt, men det har jeg ikke fått gjort enda, sier Myklebust.

Rydde opp

Hun påpeker at hun på ingen måte skylder på snekkerene som har utført jobben, og mener feilene må bli rettet opp.

– Det er helt greit med menneskelige feil, men da må de innrømme det og rette det opp. Hadde det blitt gjort med en gang, hadde alt vært greit i dag. Jeg kommer ikke til å gi meg og er villig til å gå langt med dette, sier Myklebust som har engasjert advokat i saka.

Ikke skyld

– Hamco Bygg har ikke skyld i denne saken, forklarer daglig leder, Rita Myrvang.

– Det er hjørnene på den innvendige betongplaten som har løftet seg på grunn av tela. Dette kommer tydelig frem i rapport utført av en uavhengig takstmann. Hamco Bygg har ikke ansvaret for innfylte masser og telesikring. Det er byggherrens grunnentreprenør som har utført gunnarbeidet. Vi ønsker ikke å ta ansvar for et arbeid vi ikke har utført, sier Myrvang til Folkebladet.

Hun forteller at da de oppdaget at tela skapte utfordringer, satte de straks i gang med skadebegrensende tiltak.

– Teleproblematikken oppdaget vi i mars og startet med en gang teletining rundt bygget. Resultatet ble at betongplaten på få dager begynte å gå tilbake. Vi er skuffet over at byggherre og hennes grunnentreprenør ikke har tatt tak i saken, men heller har dratt oss inn i ei sak vi ikke har ansvar for. Dette har tatt unødvendig lang tid, sier Myrvang.

Grunnentreprenør er ikke enig med Hamco Bygg vedrørende skyldspørsmålet.

– Jeg avviser alt som de kommer med. Det er Hamco bygg som har utført denne delen av jobben og har ansvar for disse feilene. Noe mer utover dette ønsker jeg ikke å si da jeg vil involvere mitt forsikringsselskap, sier Trond Arne Vestre i Midt-Troms Gravemaskin som er grunnentreprenør på huset.

Håper de rydder opp

Myklebust sier til Folkebladet at hun håper partene snart kommer til enighet.

– Betongplata som skal ha tatt skade av dette er det Hamco som har støpt, det har jeg bevis for. Hvorfor de monterte på gulvet når det hele var skjevt, forstår jeg ikke. Jeg vil bare flytte inn i huset mitt, avslutter hun.

HUSDRØM: Audhild Harriet Myklebust fortviler over at husdrømmen brast da flere skjevheter i gulv ble oppdaget på befaringen tidligere i år.Alle foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen
Mellom gulvlist og parkett er det flere steder et stort skille. Her på 22 millimeter Foto: Carina Hansen
Enkelte steder, som her på soverommet, kommer ikke parketten helt inn mot lista da gulvet er så skjevt, forklarer Myklebust. Foto: Carina Hansen
Huset er i dag ubebodd men bærer preg av at flere målinger er gjort på gulvet. Her fra husets kjøkken. Foto: Carina Hansen