Troms

21.23:

Tromsø Lufthavn (TOS/ENTC): En dame ble tatt i kontrollen på Tromsø lufthavn da det ble oppdaget at hun hadde en kastestjerne i bagasjen. Slike er forbudt å eie, jfr. Våpenforskriften paragraf 9, melder politiet.

20.18

Harstad: Ordensforstyrrelse. En person satt i drukkenskapsarrest etter ordensforstyrrelse i Harstad, melder politiet.

11.15

Høglia, Senja: En personbil av varevogntypen kjørte ved 11-tida av veien i 60-sonen i Høglia på Senja. Føreren, en mann i 20-årene, var på tur i retning Finnsnes da uhellet skjedde. Han ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til legevakta, men skal ifølge politiet ikke være alvorlig skadet.

– Bilen har skjært over veien og gått i grøfta på motsatt side. Her har den fulgt veigrøfta et stykke, truffet ei avkjøring og gått rundt og landet på taket, opplyser innsatsleder på stedet, politibetjent Harald Larsen til Folkebladet.

Politiet har mistanke om uaktsom kjøring, og mannen ble fratatt førerkortet.

– Bakgrunnen er måten mannen har ført bilen på, og at det har endt med trafikkulykke med skade, sier Larsen.

- Er det mistanke om promille?

- Nei, svarer Harald Larsen.

09.42

Kvænangsbotn: Melding om tilløp til brann i bolig. Alle er kommet ut av huset. Brannvesenet i Kvænangen opplyser at de har full kontroll. Kun tilløp til brann. Ingen personskade og begrenset materiell skade.

06.25

Harstad: Politiet rykket klokka 06.15 ut til parkeringsplassen utenfor Harstad sykehus etter melding om amper stemning melllom fem personer. Politiet er på stedet og harb kontroll.

05.33

Tromsø: Politiet måtte klokka 02.50 bistå en taxisjåfør som hadde blitt utsatt for vold av en passasjer. Sjåføren er ikke skadd, men forholdet beskrives som ubehagelig. Gjerningspersonen vil bli anmeldt for hendelsen.

05.30

Finnsnes, klokka 02.57: En bilfører ble stanset, mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Vedkommende blir anmeldt for forholdet.

05.26

Svensby, Lyngen: En person ble hentet av politiet etter at han hadde rotet seg inn i feil hus. Vedkommende som var beruset ble etter kort tid tatt vare på av bekjente, og beboerne i huset kunne gå til ro.

05.20

Tromsø, klokka 02.42: En bilfører må belage seg på å bli fotgjenger en periode etter at UP målte han til 86 km/t i 60-sonen ved Lunheim.

05.14

Tromsø: En person ble innbragt til politiet etter at han ble bortvist, men nektet å forlate et av byens utesteder.

05.06

Harstad: Klokka 01.50 ble politiet kontaktet av dørvakt på et av utestedene som hadde problem med en gjest, vedkommende var såpass beruset og utagerende at han ble ivaretatt av politiet resten av natta. Vil bli anmeldt for hendelsen.

05.00

Botnhamn: Politiet ble tilkalt etter slagsmål på en fest i området. En av de involverte ble ivaretatt av ambulanse og brakt til legevakt. Forholdet blir etterforsket.

04.55

Nordkjosbotn: Ved 23.30-tiden fikk politiet melding om slagsmål, tre personer involvert. Uavklart hva som var foranledningen, forholdet roet seg ned etter politiets ankomst.

Nordland

04.44

Ankenes, Narvik: En mann i 30-årene er sendt til sykehus etter å ha blitt hentet opp av vannet i Ankenes ved Narvik. Båtføreren, som også var mannens kamerat, var beruset. – Mannen var livløs da kameraten hentet ham opp fra vannet, men var bevisst da han ble sendt til sykehus, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

Ifølge operasjonslederen var båtføreren beruset, og politiet jobber nå med å sikre blodprøve.

Politiet fikk melding om hendelsen i 6-tiden lørdag morgen.

04.18

Sortand: Politiet kom i kontakt med en mann på et utested. Mannen ropte og skrek og var ikke villig til å prate med politiet da de tilbød han hjelp. Mannen slo etter politiet. Innbrakt og overnatter i arrest. Etterforskning startet.

02.42

Sandnessjøen: Båt med mann om bord hadde mistet motorkraft. Båten drev på østsiden av Dønna. Politibåt ut fra Sandnessjøen. Politiet tok båten på slep, og gikk inn til Sandnesssjøen. Ifølge politiet var båtfører langt fra edru, og det vil bli startet etterforsket.

Alle nødetater — politi, brann og ambulanse, rykket ut til ulykkesstedet i Høglia lørdag ved 11-tida. Foto: Vidar Bjørkli
Bilen fulgte veigrøfta i Høglia flere meter før den landet på taket. Føreren kom ifølge politiet fra det uten alvorlige skader. Foto: Vidar Bjørkli
Politiet mistenker uaktsom kjøring, og føreren av denne bilen som havnet i grøfta i Høglia lørdag formiddag, ble fratatt førerkortet. Foto: Vidar Bjørkli
Politiet målte opp ulykkesstedet etter hendelsen. Foto: Vidar Bjørkli