Hoff som representerer over 50 reiselivsbedrifter i kommunene Lenvik, Torsken, Tranøy, Dyrøy og Berg deltok i fiskeriministerens Kina-besøk nylig. For fiskeriminister Per Sandberg var besøket viktig for å følge opp arbeidet med protokollen om eksport av laks fra Norge til Kina som ble undertegnet i fjor.

Knytter vennskapsbånd

– På det høytidelige møtet fortalte Vicemayor mr. Dai Yuming at Sanya og Senja deler et så sterkt bånd at de nå kan kalles tvillingsøstre, til stor glede fra fiskeriminister Per Sandberg som kunne bekrefte det gode vennskapsbåndet som nå knyttes. På mange måter et historisk øyeblikk som kan være mer på å forme ei strålende tid for både sjømat og reiseliv i regionen vår, sier Hoff til Folkebladet.

Synliggjøre Senja regionen

– Vår rolle i denne sammenhengen var å representere reiselivet i Senjaregionen og bli nærmere kjent med Sanya. Det er en lang vei mellom Norge og Kina og det er viktig å åpne kommunikasjon og synliggjøre og muliggjøre Senja regionen som et reisemål fra vår side. Vi tar med oss hjem gode nettverk og en god dose inspirasjon. Viktigst av alt tar vi med oss et bånd knyttet mellom Senja og Sanya. Sanya er fargerikt, spennende, trygt å reise i og et svært godt egnet reisemål for oss nordmenn. Jeg har veldig lyst til å ta med mann og barna våre på en ferietur til Sanya. Fiskeriministeren har vært sterkt representert sammen med gode ambassadører fra både reiseliv og fiskenæring. Vi fikk både kulturopplevelser, så vel som presentasjon av fiskenæring lokalt, sier hun.

– Et fantastisk utgangspunkt

– Jeg har stor tro på et blomstrende reiseliv i vår vakre region- flere og flere oppdager Senja og Dyrøy og Visit Senja Region skal gjøre vår del for å tilrettelegge for turisme her. Vi har natur i verdensklasse og med nordlys på vinteren og midnattssola på sommeren har vi et fantastisk utgangspunkt. Jeg mener Senjakommunene inkludert Dyrøy har et veldig stort potensial. Vi ligger ikke tilbake for verken Tromsø eller Lofoten. Jeg tror det kommer noen veldig spennende år der det vil skje ei stor utvikling i Senjaregionen og i Dyrøy. Vi har en masse kjempetøffe gründere som bare hopper ut i det med hud og hår og starter opp, sier Hoff.

Saken fortsetter under bildet

DELEGASJON Fra venstre; Rolf Bjørnar Tøllefsen (Akvaprins og BR. Karlsen), Jaran Rauø (Marealis), Fred Ove Flakstad (Torsken kommune), Vicemayor mr. Dai Yuming (Sanya), Thor Meland (Husøy Hotel), Jan Fredrik Jenssen (Tranøy kommune), Tom Harry Klaussen (Stella Polaris), Bernt Bertelsen (Sjømatklyngen Senja), Jenny Hoff, Visit Senja Region og Director of foreign and chinese overseas affairs office; mr. Tang Guoliang. Foto: Privat

– Et veldig stort marked

– Jeg skal være så tøff å påstå at vi har en av verdens beste plasser å oppleve nordlyset. Du kan komme dit det er minimalt med lysforurensing, ha det helt mørkt rundt deg å få den storslagne opplevelsen av nordlyset. Derfor er det en viktig prosess å åpne dører og skape en kommunikasjon med Kina. Dette er jo et veldig stort marked. Hvis vi klarer å få kommunisert ut hva vi kan tilby så blir det også mulig for folk å tjene penger på det. Dette er en kjempeviktig bit for å bygge opp samfunnet vårt, at vi har arbeidsplasser og aktivitet, sier Hoff.

Mange oppsøker stillheten

Hoff mener det er viktig å tenke at også det enkle kan fungere.

– For mange er det eksotisk å oppleve nordlyset, men mange er for eksempel ute etter å oppsøke stillheten, noe som kan være vanskelig å finne der de kommer fra. Det kan de oppleve for eksempel på yttersia Senja eller Dyrøya. Jeg tror vi kan tilby mange ting som vi ikke tenker over eller verdsetter slik folk i andre deler av verden gjør, avslutter hun

Delegasjonen fra Norge fikk treffe lokal fiskerinæring i Kina. Foto: Privat