Troms

13.36 Finnsnes: En mannlig bilfører i 20-årene ble målt til 57 kilometer i timen i ei 30-sone. Siktede samtykket til beslag av førerkort, og sak opprettes. Det opplyser Troms politidistrikt.

15.58 Finnsnes: UP har gjennomført farts- og adferdskontroll. Det ble utferdiget to forenklede forelegg for ureglementert bruk av mobiltelefon, 13 forenklede forelegg samt en anmeldelse/ førerkortbeslag for hastighet. Høyeste målte hastighet var 57 kilometer i timen i en 30-sone.

Norge

Kvinne døde etter fall

En kvinne i 50-årene omkom av skadene hun pådro seg da hun falt i ulendt terreng under en fjelltur ved Straumshornet i Møre og Romsdal tirsdag.

Kvinnen skal ha mistet balansen og falt rundt 50 meter ned ei ur. Hun ble berget av luftambulanse og fraktet til sykehus.

Verden

Asia-børsene falt

Både Tokyo- og Hongkong-børsen falt markant ved åpningen onsdag. Markedet er preget av den politiske situasjonen i Italia.

Nikkei 225-indeksen gikk ned med 1,67 prosent etter åpningen og lå på 21.984,26, mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,59 prosent til 1.733,75 i den tidlige handelen.

CIA-rapport on Nord-Korea

En CIA-rapport konkluderer med at Nord-Korea ikke har noen planer om å ruste ned atomvåpenprogrammet sitt, opplyser kilder til NBC News.

Kildene sier til kanalen at rapporten var klar tidligere i mai, kun dager før USAs president Donald Trump avlyste det planlagte toppmøtet i Singapore 12. juni.

Kina svarer på toll-kunngjøring

Trump-administrasjonen vil fortsatt innføre toll på varer fra Kina. Det er stikk i strid med hva de to landene ble enige om, sier kinesiske myndigheter.

– Uansett hvilke tiltak USA iverksetter, har Kina selvtillit, evne og erfaring til å beskytte det kinesiske folkets interesser og landets interesser, heter det på handelsdepartementets nettside.

Politiet etterlyser mann

Politiet gikk i natt ut med en etterlysning av en mann som er observert å ha satt fyr på en motorsykkel i Oslo.

Nødetatene rykket klokken 23.15 tirsdag ut til Sunnmørsgata i Oslo etter melding om brann. Da de ankom stedet brant det i en motorsykkel som sto parkert ved en leilighetsblokk.