Utvalget skal jobbe frem til neste landsmøtet med å lage en plan for å gi flere barn i Norge en god oppvekst.

På det siste landsmøtet framholdt partileder Jonas Gahr Støre et ønske om å gjøre oppvekstpolitikken til Arbeiderpartiet til et satsingsområde for partiet fremover.

– Jeg ønsker at vi går grundig til verks, snur alle steiner, for å sikre så mange barn og unge som mulig en god oppvekst – med alt det innebærer. Derfor vil jeg på neste sentralstyremøte ta initiativ til å nedsette et oppvekstutvalg i Arbeiderpartiet, sa Støre.

– En ære

Kay Erling Ludvigsen sier det er en ære å få ta del i utvalget i et arbeid som han anser som viktig.

– Jeg gleder meg enormt mye til å ta fatt på arbeidet. Jeg brenner for gode oppvekstvilkår, og har i denne perioden vært fast medlem av oppvekstutvalget i Lenvik. Jeg var også politisk representant i prosjekt-gruppen som nylig jobbet fram den nye oppvekst-planen i Lenvik, sier han.

Mange spørsmål

Ludvigsen framholder at det er mange spørsmål han ønsker å ta med seg inn i partiet når de nå skal gå i gang med arbeidet i komiteen. Han trekker blant annet fram dette:

– Er skolestart for seksåringer riktig? Er byråkratiet, jusen og sektortenkningen i barnevernet et hinder for å avdekke omsorgssvikt? Virker barnetrygden etter hensikt eller dagens behov? Hva kan vi gjøre for å hjelpe barn som lever i familier med lav inntekt?

Sammensetningen av oppvekstutvalget ser slik ut:

Cecilie Knibe Kroglund, leder (Agder), Kay Erling Ludvigsen (Troms), Marianne Sivertsen Næss (Finnmark), Kjell Neergaard (Møre og Romsdal), May Britt Lagesen (Trøndelag), Jon Håkon Odd (Sogn og Fjordane), Siv-Len Strandskog (Rogaland), Dag Ebbestad (Buskerud), Mimmi Kvisvik (LO) og Marta Hofsøy (Auf)