I tillegg var flere av sikringene i sikringsboksen på loftet ødelagt, og også selve armaturet der et par av sikringene sto i har elektrikeren i ettertid vært nødt til å skifte ut.

Hilmar forteller til Folkebladet at de første strømbruddene kom rundt kvart over seks på ettermiddagen 16. mai.

– Da var strømmen borte i rundt ti minutter før den kom tilbake. Etter det var det strøm helt til i ti-tida på kvelden. Da hørte jeg et smell, og så forsvant alt av lys i huset, forteller Hilmar. Ikke lenge etter ringte sønnen Fred-Arne for å sjekke om de hadde strøm, noe Hilmar og kona ikke hadde.

Svart sot i sikringsboksen

– Jeg tok meg nå en tur opp på loftet for å sjekke om alt var i orden i sikringsboksen, og det var det altså ikke. Han forteller at da han åpnet døra til sikringsskapet var det helt svart av sot rundt to av sikringene

– I to av sikringene var glasset bak på sikringen knust, og elektrikeren måtte i ettertid skifte hele bunnen der sikringene står. Da strømmen til slutt kom tilbake oppdaget Hilmar at koketoppen på kjøkkenet ikke virket lenger, det og kaffetrakteren hadde også tatt kvelden. Det skulle vise seg at også varmtvannsberederen deres hadde blitt ødelagt under strømbruddene denne dagen. Hilmar forteller at han nå har fått ordnet skadene, og at alt dekkes av forsikringen. Han forteller at skadene denne dagen nok vil beløpe seg til en del over 10 000 kroner.

Også i Alf Sollis brygge på Bjorelvnes hadde strømbruddet ført til skader. Solli forteller at han tilfeldigvis var inne i brygga da strømbruddene kom, og oppdaget at det kom røyk ut fra sikringsskapet.

– Hadde jeg ikke vært der hadde brygga sannsynligvis brent ned., men jeg fikk pøst vann på og avverget det.

Administrerende direktør Erling Dahlberg i Troms Kraft sier til Folkebladet at det enda ikke er avklart hvorvidt strømbruddene på Lenvikhalvøya 16. mai skyldes lyn eller torden, men sier at dette området har vært et lynbefengt område. Dahlberg anbefaler at huseiere tar en sjekk i huset når det har vært et eller flere strømbrudd.

I et par sikringer var det svartsotet i bunnen der sikringen er montert, og glasset i et par sikringer var ødelagt. Foto: Privat