Det er kommunenes valgnemnder som har ansvar for å sette sammen komiteer til den årlige TV-aksjonen. I Lenvik har aksjonskomiteen tradisjonelt sett kommet i stand ved at politikerne i valgnemnda på egen hånd har prøvd å komme på aktuelle navn. I år forsøkes det imidlertid på en annen fremgangsmåte, sier Louis S. Edvardsen, leder av valgnemnda.

– I stedet for at vi politikere skal sitte i et lukket rom og prøve å finne på navn til komiteen, går vi heller ut og ber folk som ønsker å engasjere seg om å melde seg, sier Edvardsen.

Han legger til at folk gjerne også må melde seg til dyst til oppgaven som rodeledere under årets TV-aksjon.

To grunner

Det er to grunner til at valgnemnda i Lenvik har valgt å tenke nytt. Det ene er hvem som er adressat for årets aksjon.

– I år går inntektene fra aksjonen til Kirkens bymisjon, som ikke har noe lokallag her i Lenvik. Ved tidligere aksjoner har vi brukt å benytte oss av lokallaget til den nasjonale organisasjonen som får tilskuddet, men det er ikke en mulighet denne gangen, sier Edvardsen.

Den andre grunnen til invitasjonen som nå går ut til kommunens befolkning er ønsket om å få til et større engasjement lokalt.

Bidrar til noe positivt

– Er det sånn at man binder seg til en masse arbeid ved å melde seg til dyst?

– Det vil være avhengig av hva man går inn i, men når det gjelder hovedkomiteen er det en del medlemmer som har vært med fra før og som har sagt seg villig til å fortsette — altså har vi kontinuitet for denne komiteen. Samtidig ønsker vi også at ildsjeler og personer som er oppriktig interesserte i dette formålet engasjerer seg. Det er en artig jobb å bidra til TV-aksjonen, der man blir kjent med masse folk samt er med på å bidra til noe positivt, sier Edvardsen.

Aksjonskomiteen i forbindelse med TV-aksjonen skal «bankes» i formannskapet i Lenvik 12. juni. Edvardsen håper mange tar kontakt med kommunen før den tid for å ta del i innsamlingsaksjonen.

Et varmere samfunn

– Hvor mange trenger dere?

– Jeg anbefaler at så mange som mulig tar kontakt med kommunen for å stille seg til rådighet. Som sagt vil det være behov for å få noen flere med i hovedkomiteen, men det er også behov for folk rundt om i kommunen som kan sikre en god struktur for innsamlingsaksjonen. Det må jo organiseres også rundt om i bygdene for å sikre bredden, slik at vi ikke risikerer noen «svarte flekker» der vi ikke har noen innsamlingsaksjon.

Årets TV-aksjon gå til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Aksjonen går av stabelen søndag 21. oktober.