Nord-Norge

Lenvik, 06.00: Politikerne i Lenvik vil ikke suspendere den tidligere rådmannen i Lenvik mens politiet etterforsker saka om innkjøp av helsetjenester. Nåværende rådmann følger juridiske råd om at det ikke er grunnlag for suspensjon. Flere politikere var skuffet over det i gårsdagens kommunestyremøte, men kunne ikke gjøre noe med saka, skriver NRK Troms.

Fauske, 04.58: Politiet i Nordland melder om brann i en enebolig. "Full overtenning i enebolig. Huset skal ikke være bebodd", melder politiet i Nordland.

Tjeldsund, 04.45: Sentrale bestemmelser hindrer Tjeldsund kommune i å gi rabatter til pensjonister, skriver Harstad Tidende. Dermed må samtlige pensjonister i Tjeldsund fra årsskiftet betale full renovasjonsavgift. Les ner her.

Lofoten 04.11: Trafikkuhell ved Lyngvær. Bil, med en person, har kjørt i grøfta og landet på taket. "Kvinne i begynnelsen av 30-årene tatt med av ambulanse til sykehus. Fortsatt ukjent skadeomfang. Politiet etterforsker på stedet", orienterer politiet i Nordland.

Bodø, 03.17: Melding om tre forskjellige branner på Tverlandet. "Det brenner i to konteinere og en søppelkasse på tre ulike steder. Brannvesen og politi er på stedet, opplyser politiet.

Tromsø, 00.33: Politiet melder om røykutvikling fra en bil på riksvei 862. Bilen står i kulverten under flystripa i sørenden av flyplassen. "Nødetatene på stedet. Ingen åpne flammer, kun røykutvikling. Bilen er trillet ut av tunnelen/kulverten", opplyser Troms politidistrikt klokken 00.33. Siste oppdatering noen minutter senere opplyser at trafikken går som normalt på stedet. "Det var ingen brann. Teknisk feil på kjøretøyet førte til høyt turtall, kokende kjøleveske og røykutvikling. Ingen personskader", heter det i oppdateringa.

Sørreisa, 00.00: En fartskontroll i en 80-sone ved Hemmingsjorda resulterte i to førerkortbeslag. Én bilfører ble målt til 117 kilometer i timen, mens en annen ble målt til 154 kilometer i timen. Sak opprettet, skriver politiet.

Norge

Stavanger, 07.41: En person omkom etter at en lastebil og personbil kolliderte på E39 i Grødem utenfor Stavanger, skriver VG. Sjåføren av lastebilen er fysisk uskadet, og blir nå ivaretatt på stedet. - Det er ingen vitner til ulykken, utenom sjåføren. Personbilen har vært over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt.

Lillehammer, 04.30: Meldt om husbråk fra privat adresse. Patrulje til stedet, viste seg å være utagering i forbindelse med tv-spill, opplyser politiet i innlandet.

Trondheim, 03.47: Etter å ha fått melding om stram lukt i Ola Frosts veg har brannvesenet vært på søk. Etter å ha gått gjennom noen boder ble det funnet en rødglødende grill. "Sørg for at grill er slukket før den parkeres innendørs", ber politiet i Trøndelag.

Levanger, 01.20: Leteaksjon etter mann i 30-årene i området Heståsdalen. Mange mannskaper med i søket, samt Seaking, melder politiet i Trøndelag.

Verden

Australia, 06.33: To personer omkom etter ulykke på Norske Skog-fabrikk i Australia, melder VG. Ifølge australske medier døde to personer av skadene de fikk etter en større gasslekkasje på fabrikken torsdag. Én person skal være kritisk skadet. Les mer her.

Canada, 06.31: Mellom 15-20 personer har blitt skadet etter en større eksplosjon på en restaurant i Toronto i Canada, melder Toronto Star.

Nord-Korea, 01.34: Nord-Korea sier USAs beslutning om å avlyse det planlagte toppmøtet er «ytterst beklagelig», og at de fortsatt er villige til å møtes, skriver NRK.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA. Les mer her.