At det skal bygges ut en ny brannstasjon på Finnsnes ble vedtatt allerede i 2015, men å faktisk komme til det punkt der spaden for stasjonsutbygginga kan settes i jorda har vært en langdryg affære. Torsdag sørget imidlertid Lenvik kommunestyre for å sette en stopper for ytterligere utsettelser, dette da et stort flertall ga tommel opp for å øke ramma til brannstasjonsutbygginga med 11,4 millioner kroner.

Brannsjef Arnstein Smevik, som var til stede i kommunestyret da det historiske vedtaket ble fattet, er svært fornøyd med at det nå endelig blir ny stasjon til brannvesenet.

Det har vært mye att og frem når det gjelder den nye brannstasjonen, både når det gjelder anbudskrøll, kostnadsøkning og kritiske spørsmål til tomta på Heimlymyra som skal huse nystasjonen. I kommunestyret torsdag holdt administrasjonen en grundig orientering om disse forholdene, blant annet grunnforholdene på Heimlymyra som noen har stilt spørsmål ved. Smevik sjøl er ikke i tvil om at det valgte løsninga kommer til å bli svært god.

Håper på neste sommer

– Nei, nei, nei, jeg har tiltro at den geotekniske løsninga er god. Entreprenøren som skal ta ut tomta vet jo også hva som er der i grunnen fordi det var han som i sin tid fylte den ut. Han sier at det der ikke er noe problem, sa Smevik.

Håpet hans er at han og brannmannskapene skal kunne flytte inn i den splitter nye stasjonen sommeren 2019.

– Rett og slett flau

Det var imidlertid ikke alle som trakk på smilebåndet da brannstasjonssaken skulle behandles torsdag. Frittstående representant Jasmin Agovic-Nordaas var en som inntok talerstolen for å dele ut ris.

– Jeg er meget misfornøyd med hvordan denne saken har vært prosedert fra dag én, og jeg vil i den anledning rette kritikk mot administrasjonen for å rote det til, men også det politiske apparatet, sa han, og ga uttrykk for at han fortsatt frykter at det kan ligge noen «overraskelser» i grunnen på Heimlymyra som kan gjøre prisen atskillig høyere enn ramma på 62,7 millioner kroner.

– Det gjør jeg ikke fordi jeg ikke ønsker gode fasiliteter til brannvesenet, for det gjør jeg med hele mitt hjerte, men ikke for enhver pris, sa Ap-politikeren, som også uttrykket sterk kritikk til prosessen som har vært, og hvordan hun opplever at politikerne nærmest har vært tvunget til å vedta en forhåndsbestemt sak.

– Jeg synes hele saken er flau, sa Sebulonsen.