Torsdag vedtok nemlig Lenvik kommunestyre at Dagsenteret ikke skal midlertidig stenges som foreslått av rådmannen. Svein-Ingar Koberg og Inger-Lise Håkonsen, som begge var til stede i kommunestyresaken for å få med seg vedtaket, var svært lykkelige over utfallet.

– Vi har jo gått og grublet ganske lenge på det her, så dette var den beste beskjeden vi kunne fått. Nå kan vi endelig slippe ned skuldrene og sove godt — vi er superfornøyde, sa de to smilende til Folkebladet.

Ikke bare er det klart at Dagsenteret er berget fra kutt. Det samme gjelder Gibostad legekontor, som også stod i fare for å bli midlertidig stengt. Etter behandlinga i kommunestyret torsdag, er det også klart at Brageklinikken får bistanden som trenges for å kunne bevare helsebadet.

Kutt for å unngå merforbruk skal i stedet iverksettes for andre områder — redusere tolketjenester innenfor helse og omsorg med 350.000 kroner, redusere drift i tildelingsenheten med 320.000 kroner, redusere drift i sentralkjøkkenet med 400.000 kroner og redusere kapitalkostnader ved sykesignalanlegg med 90.000 kroner.