I flere år har Millionfisken lånt flytebrygger fra forsvaret. Det har vært en tungvint løsning. Disse måtte fraktes fram og tilbake fra Gratangen. Dette er nå historie.

Nødvendig investering

– For Millionfisken er dette en betydelig investering, men det er helt nødvendig. Det er betongbrygger på 88 meter lengde, det er fire brygger som har en lengde på 22 meter hver. Det betyr at vi får plass til mange båter under Millionfisken. Og de blir liggende ute hele året. Disse er mye mer stabile enn de vi har hatt tidligere. Leverandøren Marina Solutions leverer bryggene ferdig oppankret også. De gjør alt, sier styreleder for Millionfisken AS, Torkel Rørstrand.

Skal ligge ute hele året

– I tillegg har vi ei brygge på 48 meter som vi har bygget selv. Den vil bli koblet på betongbryggene. Fordelen med dette er at det blir stabilt, det er varig og har god kvalitet og kan ligge ute hele året. Foreløpig legger vi ikke ut noen utliggere på brygga. Men det er fullt mulig å få plass for dem som ønsker det. Det vil bli utleiemuligheter hele året, sier han.

– Dette er utvilsomt et løft for Millionfisken og ikke minst vil det bidra til ei positiv sentrumsutvikling på Sjøvegan. Det blir gode og sikre båtplasser, noe vi ikke har hatt god tilgang på i sentrum tidligere. Bryggene fra forsvaret genererte også en god del støy, og ikke minst krevde de enormt med dugnadsinnsats, noe vi slipper nå. Det er et kjempepluss for millionfisken, sier Rørstrand.

– Men behovet er nok større enn det vi legger opp til nå. Vi håper derfor å kunne investere mer fremover. I fjor under millionfisken hadde vi nesten 200 meter brygge. Men vi mener vi skal klare å få det til i år med det vi har, sier han.