Troms

07.23: Tromsømann i 20-årene dømt for seksuell omgang med mindreårig, skriver Nordlys. Mannen måtte i mai møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for seksuell omgang med et barn mellom 14 og 16 år. Forholdet som tiltalen omhandler, ligger noen år tilbake i tid. Les mer her.

06.09: Statsadvokatene i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot en 16 år gammel gutt fra Sør-Troms, skriver Harstad Tidende.  Han risikerer fengsel for en rekke alvorlige lovbrudd han er anklaget for — seksuell omgang med et barn under 14 år, per definisjon voldtekt, fremstilling av seksuelle overgrep mot barn (fotografering), skremmende, hensynsløs eller plagsom opptreden (nakenbilde av et barn på snapchat) og trusler egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Setermoen, 02.00: Fire er bøtelagt for fart i 50-sone på Setermoen i natt. Høyeste hastighet 62 kilometer i timen, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Norge

07.24: Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Les mer her.

07.13: Venstres Abid Raja, her sammen med kona Nadia Ansar, har fått en internasjonal pris i Washington D.C, skriver VG. Den får han for sitt arbeid for å fremme religionsfrihet. - Vi er nødt til å jobbe for å fremme religionsfrihet i verden. Og vi er nødt til å se sammenhengen mellom manglende religionsfrihet og ekstremisme. Dessverre fremmer fravær av friheter ekstremisme. Skal vi lykkes i kampen mot religiøs ekstremisme, er kampen for religionsfrihet helt essensiell, sier Raja i en pressemelding.

05.03: Etter 19 år som NRK-ansatt mistet Rajan Chelliah (56) jobben, skriver VG. Chelliah har hovedsakelig jobbet i Migrapolis, og fikk i forbindelse med nedbemanningen i østlandssendingen (hvor Migrapolis sorterte under) beskjed om at det ikke var behov for ham lenger. Begrunnelsen han fikk var at han manglet tilstrekkelig kompetanse for å jobbe som journalist i NRK, forteller han. Les mer her.

Skien, 03.50: Politiet i Sør-Øst søker i Gimsøy etter å ha fått inn meldinger om flere smell i området. Politiet kom over en kvinne med fyrverkeri som erkjente å ha fyrt opp noe av dette. Kvinnen i 30-årene er anmeldt for forholdet.

Bergen, 02.15: Vest politidistrikt får inn ransalarm fra DeliDeLuca på Engen. Det viste seg å være snakk om en person som har prøvd å få med seg pizza og penger, men som ikke fikk med seg noe fra kiosken. "02.30 ringer en angrende synder til politiet og opplyser at det er han som har vært på kiosken", opplyser Vest politidistrikt. Personen i slutten av 20-årene ble satt i arrest.

Oslo, 02.10: Nødetatene rykker ut til Svensenga etter melding om røyk i en leilighet. Det viste seg at røyken stammet fra en vifte. To personer ble kjørt til legevakta for behandling av røykskader. "Vi oppretter sak på forholdet", opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Sokndal, 01.17: Politiet i Sør-Vest rykker ut til tre gressbranner med omlag 1-2 kilometers avstand. Klokken 03.31 oppdateres meldinga og opplyses at brannvesenet har kontroll på situasjonen. Ingen skade på materiell eller personer.

Oslo, 00.31: Politi og ambulanse rykker ut til Calmayers gate i forbindelse med at en person er knivstukket. Fornærmede er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Klokken 04.57 oppdaterer politiet i Oslo ståa og informerer om at de er ferdige på selve åstedet. "To personer ble plukket ut av et vitne som mulige gjerningspersoner. Disse to er pågrepet og kjørt i arrest. Les mer her.

Verden

USA, 06.02: Den amerikanske romanforfatteren Philip Roth er død, 85 år gammel, ifølge amerikanske medier. Han fikk sitt kunstneriske gjennombrudd med romanen Goodbye, Columbus i 1959.

Sverige, 00.01: Den såkalte Palme-gruppen, har lovet løsningen på drapet på Olof Palme "innenfor en ikke for fjern fremtid", skriver svenske Expressen. Nå avslører bladet Filters politiets nye hovedspor i jakten på Olof Palmes morder, nemlig Skandia-mannen Stig Engström. Les mer her.