Han blir rådgiver for dette senteret

Tidligere ordfører i Målselv kommune, Viggo Fossum, blir rådgiver for Miki-senteret på Sjøvegan.

Rådgiver Viggo Fossum blir rådgiver for MIKI-senteret.  Foto: Stian Jakobsen

Senter Jon Henrik Larsen og Salangen-Nyheter AS åpnet Miki-senteret i fjor vår. I den anledning viste han blant annet frem senterets familietre.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

Det opplyser Salangen-Nyheter.

– Jeg ble invitert til å komme på besøk til Jon Henrik (red. anm. Larsen) på Miki-Senteret, der han fortalte meg at de hadde noen søknader liggende som de hadde litt utfordringer med. Jeg kjenner Jon Henrik fra tidligere og syntes ideen bak Miki-Senteret er veldig god, derfor hadde jeg lyst til å hjelpe han videre i arbeidet, forteller sier Viggo Fossum til nettavisen.


Miki-senteret trakk søknad — sender ny

Miki-senteret trakk sin søknad til fylkeskommunen vedrørende millionstøtte. Til Folkebladet bekrefter de at de skal søke på ny.

Miki-senteret, som er tenkt etablert i samarbeid med Salangen-Nyheter, er tenkt å være en attføringsbedrift, som skal lette veien inn i arbeidslivet, gi arbeidstrening innenfor media, gi livserfaring og gi mulighet til å realisere drømmer.

Fossum (68), som har lang erfaring fra skoleverket, både som lærer og rektor, ser frem til å gi seg i kast med rådgiverjobben.


Miki-gründer fornøyd etter Høie-besøk

Ministeren hadde ikke penger i ermet til realisering av Miki-senteret, men avslørte at regjeringen jobbet med nye virkemidler for å fange opp de mange som faller utenfor i samfunnet.

– Interessen for Miki-senteret ser ut til å være ganske topptung, jeg har snakket med både lokalpolitikere og andre instanser som er veldig positiv til konseptet, men det er på grasrotnivå at vi ikke opplever den samme interessen. Dette er en utfordring jeg ønsker å se nærmere på, sier Fossum.