Roy Erik Larsen anmeldte politiet for skadeverk og krenking av privatlivets fred etter at han natt til 1. juledag i fjor fikk lovens lange arm på besøk i garasjen på Møllerhaugen i Målselv kommune. To politibetjenter tok seg den gang inn i garasjen for å avskilte Larsens bil.

Klager ikke videre

Nå er det klart at Larsen ikke når frem med anmeldelsen. Nylig ble han underrettet om at Spesialenheten for politisaker har henlagt saken.

– Jeg synes egentlig det er helt på trynet, for å si det rett ut, men de har vel ikke ansett saken som alvorlig nok. Det merkelige er at det konkluderes med at det ikke ble gjort noe galt av politiet, mens politiet samtidig oppfordres til å betale erstatning for skadene på bilen min — slik leser i hvert fall jeg brevet jeg har fått, sier Larsen.

«Det synes klart at politiet er erstatningsansvarlig», skriver Spesialenheten i sin vurdering av saken.

Larsen har anledning til å klage på henleggelsen. Til Folkebladet opplyser han at han ikke kommer til å gå til et slikt skritt.

– Jeg orker ikke, for jeg har brukt så mye tid og krefter på å krangle i denne saken. Nå ønsker jeg bare å få betalt ut det skadene på bilen min kostet i reparasjoner, sier Larsen.

Ønsker saken ute av verden

Larsen sier at han har fått utført utført takst på skadene som oppstod på bilen i forbindelse med politiets avskiltingsmanøver, og at denne beløper seg til vel 8.000 kroner. Larsen forteller imidlertid at han ikke opplever velvilje fra politiet til å få dekket regninga.

– Det er blitt argumentert med at det er en gammel bil, og at jeg ikke kan forvente å få utbetalt nærmest halvparten av bilens verdi i erstatning. Nå er det imidlertid sånn at reparasjoner koster uansett om en bil er 30 eller ett år gammel, poengterer Larsen, som ikke legger skjul på at han er ganske oppgitt over ståa.

To erstatningsalternativer

Regionlensmann Andreas Nilsen kjenner seg ikke helt igjen i Larsens beskrivelse av situasjonen. Han opplyser at Larsen umiddelbart etter avskiltingsskadene oppstod i fjor fikk tilbud om en skjønnsmessig erstatning på 5.000 kroner, men at dette ble lagt på is da Larsen valgte å anmelde saken. Nå som anmeldelsen er henlagt og situasjonen avklart sånn sett, forkarer Nilsen at de fra politiets side har tilbudt Larsen to alternativer til erstatning.

– Det ene er at han kan velge å dra til verkstedet og få reparert bilen i henhold til taksten, eller alternativt at han får et kontantoppgjør på 5.000 kroner, sier Nilsen.

Regionlensmann Andreas Nilsen opplyser at de har gitt Roy Erik Larsen to erstatningsalternativer. Foto: Jan-Erik Bergstad