Nord-Norge

Finnsnes kl. 17.00: Seks bilførere ble stanset i en trafikkontroll på grunn av ulovlig bruk av mobiltelefoner under kjøring. Fire av disse ble ilagt forenklet forelegg på stedet. To bilførere som ikke var villig til å vedta forelegg blir anmeldt, opplyser politiet.

Lavangsdalen kl. 16.50: En bilfører mistet førerkortet etter å ha blitt målt av UP til 118 km/t i 80-sonen.

Tromsø, 07.33: En buss har fått motorstans på Tromsøbrua, melder Troms politidistrikt på Twitter. Bilberging er bestilt, og politiet drar til stedet for trafikkdirigering.

06.59: Natta har øyensynlig vært av det rolige slaget i hele Nord-Norge. I hvert fall har ingen av de tre nordligste politidistriktene meldt om noen hendelser fra natta.

Norge

10.00: Det første kvartalet av 2018 ga Norge det laveste fødselsoverskuddet siden 1985. Vi ble 7.200 flere dette kvartalet, mens fødselsoverskuddet var på 1.700. Det fremkommer i ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå.

Drammen, 06.18: Svein-Erik (7) mistet livet i en tragisk drukningsulykke for ti år siden. Nå fortviler foreldrene etter at flere leker har blitt stjålet fra graven, skriver TV2. Les mer her.

06.19: Tine vil bruke hundrevis av millioner på møkkaselskap, skriver Dagens Næringsliv.Nærmere bestemt dreier det som om å bruke 100-300 millioner kroner på egeneid produksjon av biogass basert på kumøkk.

– Vi har enormt med kumøkk, det er det ikke tvil om. Derfor ser vi muligheter i å investere i biogass, sier Lars Galtung, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Tine. Les mer her.

Vallersund, 04.59: Politiet i Trøndelag melder om brann i en fjøsbygning i Vallersund. Det var ingen dyr i fjøsbygninga, og ingen personer er savnet. Brannvesenet på stedet jobbet med å få kontroll på brannen, og hindre spredning til andre bygninger.

Årnses, 01.42: Politiet i Øst melder om en svensk bil som hadde kjørt av veien, og der to personer hadde stukket av til fots. Etter et kort søk ble imidlertid de to personene påtruffet. "Føreren, som var en kvinne, er kjørt til legevakt for blodprøve. Førerkortet til damen tatt i beslag grunnen mistanke om rus", skriver politiet.

Verden

Afghanistan, 05.50: Afghanistan er like farlig i dag som da USA invaderte landet for 17 år siden, og det er få tegn til bedring, konkluderer Pentagons egen generalinspektør fast. (NTB)

Cuba, 05.30: Mandag døde Grettel Landrovell (23) av skadene hun pådro seg etter flystyrten på Cuba fredag. Dermed øker antallet døde etter flystyrten til 111.

USA, 02.18: Kim Jong-un og Nord-Korea truet som kjent i forrige uke med å avlyse møtet med Donald Trump, som etter planen skal finne sted i Singapore 12. juni. Flere tidligere sørkoreanske ministre mener Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er et problem og årsaken til det forverrede samarbeidsklimaet mellom USA og Nord-Korea, skriver Dagbladet. Les mer her.