Ferske tall fra SSB viser at Lenvik kommune kan ha snudd fjorårets negative trend. Da dalte befolkningstallet med 53 i løpet av året.

Flere i Lenvik kommune

I løpet av 1. kvartal i år har er det blitt 27 flere personer. Dette til tross for et at det døde syv personer flere enn det ble født i samme periode. Formannskapspolitiker Elin Byberg (H) er glad tallene er på riktig side for Lenvik kommune.

– Ja, det er uansett positivt at det har snudd. Det er alltid mye hyggeligere enn når vi får det andre veien. Om vi har klart å snu en trend er vanskelig å si. Det kan vi se når vi får tallene over tid, sier Byberg.

Pluss for alle Senja kommunene

– Det er jo en vekst i hele regionen, ikke bare Lenvik. Det skjer mye positiv utvikling og det skapes arbeidsplasser. Vi håper jo at det bidrar til at folk flytter hit, både til Lenvik og resten av regionen. Vi må heie på alle sammen. Vi har jo for eksempel en stor vekst på det som har med sjømat å gjøre. Vi er jo spent på avgjørelsen til SalMar som kommer om kort tid. Det kan skape enda flere arbeidsplasser, sier hun.

Alle fire kommunene i nye Senja kommune har plusstall, til sammen er økningen så langt i år på 41 personer.

– Det er kjempebra for alle de fire kommunene. Det lover absolutt godt for Senja, sier hun.

– Flere må lage unger

– Men et negativt fødselsoverskudd i Lenvik er vel ikke bra?

– Nei, vi ønsker selvfølgelig et overskudd. Vi kan lite gjøre med dem som dør, det er livets gang, sier hun.

– Det ene er at flere må lage unger, men jeg har bidratt med mitt, jeg har tre, ler hun.

– Det handler om å skape attraktive oppvekstvilkår som gjør at folk i den produktive alderen og som skal stifte familie velger å bo her. Alt skal henge i hop, sier Byberg.

2017 ble et godt år for Dyrøy kommune med en pluss på 27 personer. Men starten på 2018 var ikke bra. Befolkningstallet har så langt gått ned med 10 personer.

Dyrøy-ordfører Marit Alvig Espenes tapte 10 personer. Foto: Arne Ivar Hanssen