Det er satt av hele seks dager på rettsaken med de fem Midt-Troms mennene som i august i fjor ble pågrepet for grov narkotikaovertredelse. Rettsaka starter i Senja tingrett tirdag 22. mai.

I en pressemelding fortalte politiet i fjor at narkotikabeslaget ble gjort på en bopel i Lenvik og i en bil på vei til Tromsø. På bopelen ble to personer pågrepet, mens tre personer ble pågrepet i bilen på vei til Tromsø samme dag. Politiet opplyste da at de først hadde beslaglagt omtrent 1,5 kilo amfetamin og vel 3,5 kilo hasj i saken. Etterforskningen avdekket imidlertid at opprinnelig mengde narkotika var større.

Stort beslag

- Det er klart at et såpass stort kvantum som 1,5 kilo amfetamin og vel 3,5 kilo hasjisj er et veldig stort beslag i vår målestokk i Midt-Troms. Vi er glad for at vi har fått avdekket dette og at vi har fått hindret videre distribusjon, sa politioverbetjent Roy-Even Hagensen den gang til Folkebladet.

Fengsel

Narkotikaovetredelsen, som går innenfor straffelovens paragraf 232 på grunn av den store mengden narkotika, har en strafferamme på inntil 15 år i fengsel.

Den ene mannen fra Midt-Troms må i tillegg til grov narkotikaovertredelse svare for flere andre forhold. Ifølge tiltalen skal mannen ha ervervet to kilo amfetamin og fem kilo hasj i Oslo-området, for så å ha fraktet narkotikaen i bil til Lenvik i august i fjor. Han skal videre ha solgt eller overdratt deler av stoffet til andre i Midt-Troms og/eller andre steder.

Knivstakk

Mannen er videre tiltalt for i april i fjor på et sted i Midt-Troms at han skal ha knivstukket en mann i ryggen slik at mannen fikk et kutt som måtte sys samt et ribbeinsbrudd. Mannen er også tiltalt for at han noen dager forut for knivstikkingen skal sammen med tre andre personer ha oppsøkt en adresse i Midt-Troms og vært truende samt stjålet flere gjenstander. Mannen skal ha truet beboeren blant annet med kniv og knokejern før han så tok med seg diverse klær og gjenstander.

Mannen skal også ved andre tilfeller ha truet andre personer, deriblant en fengselsbetjent og en politibetjent, som han må svare for i Senja tingrett.

TINGRETTEN:Tirsdag møter de fem unge menn opp i Senja tingrett for å forklare seg i saka. Foto: Stian Andre Lund