Lillian Nicolaisen var på ferie i Thailand og satt og oppdaterte seg på hjemlige forhold ved å lese Folkebladet på nett. Der fant hun en reportasje om at Lenvik kommune hadde planer om å starte trenigsgrupper Sterk og stødig for seniorer og at de trengte frivillige som var villige til å utdanne seg til instruktører og lede gruppene. - Jeg tente på ideen med en gang. Jeg er selv i målgruppa, over 65 og forholdsvis sprek, så jeg tenkte at dette må være noe for meg, at jeg kanskje kunne gjøre nytte for meg i ei slik gruppe. Jeg tok derfor kontakt med Friskliv og rehabiliteringstjenesten i Lenvik via Messinger på Facebook og sa meg interessert. Og nå har jeg vært på et tredagers instruktørkurs i Harstad sammen med to fysioterapeuter fra kommunen. Jeg var litt nervøs i starten og lurte på hva det nå var jeg hadde gitt meg ut på. Da var det trygt med de to fysioterapeutene til stede, forteller en engasjert Lillian Nicolaisen.

Nicolaisen forteller at opplegget for Sterk og stødig går på styrke og balansetrening og litt kondisjon. Det er noe man trenger i alle aldersgrupper. Selv om man er flink og går mye tur, trenger man denne treningen også. Målgruppen for Sterk og stødig er hjemmeboende eldre med begynnende funksjonssvikt og ustøhet, som klarer seg uten hjelpemidler utendørs og fortsatt klarer seg godt hjemme uten bistand. Man trenger ingen vekter eller treningsapparater på treningen, det holder med en stol. Den kan man støtte seg til om nødvendig og en del av øvelsene utføres sittende på en stol.

- Vi legger opp til treningssamling en gang i uka på Frivilligsentralen og starter opp på formiddagen på mandag den 28. Interesserte kan ta kontakt med Friskliv og rehabiliteringsavdelingen ved Hege Birkeland på telefon 476 83 026. Vi legger også opp til å ha det litt sosialt, så det blir kaffe etterpå. Og jeg vil gjerne understreke at dette ikke på noen måte er ment som en konkurranse til treningssentrenes seniortrim, det er tvert imot ment som et supplement til eldre som føler behov for å gjøre noe med kroppen sin. Og at det virker, det kan jeg underskrive. Jeg har merket god endring hos meg selv etter jeg gikk kurset og begynte å gjøre øvelsene daglig hjemme hos meg selv, legger Lillian Nicolaisen smilende til.