Årets nasjonaldag ble gjennomført med strålende solskinn de fleste steder i Midt-Troms. På Finnsnes var årets 17. mai taler fremtidig Senja-rådmann, Hogne Eidissen.

– Et av flere samfunnsproblem i dag er ensomhet. Jeg har et sterkt ønske om at vi blir bedre til å ta vare på hverandre. Si til hverandre at man er god nok, sa Eidissen.

I tradisjon tro talte også russen etter underholdningen på scenen. Også Nordborg-russen med Lisa M. Bakkelund som taler, snakket for de i samfunnet som ikke har det så bra, og oppfordret folk til å løfte hverandre opp.

Også Senja videregående skole viste seg på scenen med president Mona Strøm holdt en god tale som også fikk fremmøtte til å trekke på smilebåndet.

Årlig blir reisende med Hurtigruten med i toget på Finnsnes. I år var det flere hundre mennesker fra MS Trollfjord som ble med å gå langs gatene og etter det folkebladet erfarer skal det ha dreid seg om rundt 500 stykker, noe som kan være en liten rekord.

Sørreisa

Drømmestipendet ble delt ut i Sørreisa på nasjonaldagen, og mottakerene var Nora og Ellinor Moan, i kategorien visuell kunst.

Folkebladet lyktes ikke få en kommentar fra jentene torsdags ettermiddag.

Lavangen

Det var et stort tog som gikk i strålende sol i Lavangen.

– Det måtte ha vært opp mot 250 personer, forteller Folkebladets reporter.

Toget startet i år fra Lauvhallen gjennom sentrum til Lavangsheimen der det ble holdt taler ved Helene Overgård og Anne- Karin Fagerli. Lavangen skolemusikk spilte for de eldre før toget vendte tilbake til Lauvhallen.

– Her var det dekket til festlig sammenkomst og gratis is til alle ungene, i følge ordføreren.