– Løftebrudd fra regjeringen

AP og SP er enige og klare på at ingen helikoptre flyttes sørover før man har fått på plass en god løsning for hæren.

HÆRENS HELIKOPTERBEHOV MÅ GJENNOMGÅS PÅ NY: Anniken Huitfeldt (t.v.) og Liv Signe Navarsete sa klart fra på tirsdag at hvis det fjernes helikoptre fra Bardufoss før nye er på plass er det et løftebrudd fra regjeringen  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

På tirsdag kom nyheten om at regjeringen foreslår at 15 Bell-helikoptre flyttes til Rygge, mens tre blir igjen for å brukes av Hæren i nord. Dette er en løsning som både Anniken Huitfeldt (AP) og Signe Navarsete sa i går er et vedtak fra regjeringen som er et regelrett løftebrudd.


– Det er for Judas-penger å regne

Hovedtillitsvalgt i Hæren, Pål B Nygaard, raser over regjeringens forslag om kun å beholde tre helikopter på Bardufoss.

 

– Et sammenrast korthus

Huitfeldt som er leder i Utenriks- og forsvarskomiteen viste i går til at i 2016 sa forsvarsministeren at man ikke skulle flytte noe før helikopterkapasiteten i hæren her nord var på plass, og at NH90 skulle være tilgjengelig for hæren. I ettertid har forsvarsministeren forflyttet de kommende NH90 helikoptrene fra kystvakta til fregattene.