Tranøy-ordfører Jan Fredrik Jenssen håper flere ønsker å komme til ordet i kommunestyresalen allerede i førstkommende møte.

– Folk kan spørre oss om absolutt hva som helst. Vi har ikke noe formening om hva det vil bli spurt om, så her blir det fritt fram, sier ordføreren til Folkebladet.

Juni

Første kommunestyret dette blir gjennomført i er 20. juni. For å få kunne komme opp å stille spørsmål, må det være sendt inn på forhånd.

– Tanken er at innbyggere skal kunne komme på kommunestyremøtet og komme med spørsmål direkte til oss, og dette har vi satt av ti minutter på. Men det er viktig at de små skrive ned spørsmålet og sender det inn på forhånd til kommunen, sier Jenssen.

Alle personer som er bosatt i kommunen har anledning til å stille spørsmål og må gjelde kommunale forhold.

Målselv

Åpen talerstol- ideen kom fra Målselv kommune.

– Det er litt etter modellen i Målselv, som kom opp som forslag og som vi vedtak på at vi skal gjennomføre, sier Jenssen.

Svar

Etter at spørsmålet er blitt besvart, gis det adgang til 2 korte replikker mellom spørrer og den som svarer på spørsmålet.

– For å være ærlig så tror jeg ikke vi blir oversvømt i spørsmål, men dette er en fin måte for folk å kunne få svar på ting de lurer på. De som normalt henvender seg til oss på brev og e-post vil også få sine svar, men dette er en måte vi viser at vi ønsker å besvare folk på det de er opptatt av, avslutter Jenssen

På nettsiden til kommunen, opplyses retningslinjene for den åpne talerstolen. Videre står det at hvis det oppstår tvil om tolkningen av retningslinjene satt, avgjør møteleder spørsmålet.

Spørsmålene må sendes inn til kommunen senest en uke før det aktuelle kommunestyremøtet.

SPØRSMÅL: Tranøy-ordfører Jan Fredrik Jenssen, tror ikke de blir å svømme i spørsmål, men håper på engasjement fra innbyggere. Foto: Fredrik Kampevoll Foto: Christian Andre Unosen