– Å avspise hæren med tre helikopter er alt for lite

Målselv-ordfører Nils Foshaug (Ap) liker ikke det han har fått høre etter at forslag til revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem tirsdag.
nyheter

Foshaug hadde tirsdag fått lest pressemeldingen fra forsvarsdepartementet, som omtalte både helikopter, stridsvogner, heimevern og 2. Bataljonen på Skjold. Han er klar på at det ikke er lystig lesing.

– Jeg opplever ikke at de har levert i forhold til landmaktsforliket. Tidligere har det vært snakk om en delt løsning. Men å avspise hæren med tre helikopter er alt for lite, sier Foshaug til Folkebladet.

Han mener også at planleggingen om å anskaffe stridsvogner til Hæren gjennom en ordinær anskaffelsesprosess ikke holder mål.

– At det nå skal en ordinær anskaffelsesprosess til handler om å kjøpe seg tid, sier Foshaug.

At regjeringspartiene foreslår å ikke beholde 2. bataljon på Skjold oppsatt med minimum én stridsgruppe med ett til to kompanier med støtteelement tar Foshaug til etterretning, og sier at de har vist til en del beregninger.

– Der har de gjort det de sa de skulle gjøre. Så nå er det opp til Stortinget hva som skjer, påpeker han.

Ordføreren sier han er klar til å brette opp ermene.

– Jeg er klar for å ta opp kampen, og jeg har store forventninger til eget parti som har vært tydelig om både videreutvikling av Bardufoss, samt at det ikke skal leies inn helikopteraktører.