– Tanken er at vi skal ha et selskap hvor vi kan kjøpe en båt, men vi er også åpen for å bruke det til andre ting, sier Jack Jensen til Folkebladet.

Det er Jack Jensen i egenskap av selskapet Jack J Holding som er hovedeier med litt over 50 prosent eierandel i det nye selskapet Ranja AS. Den resterende eierandelen har hans sønn Daniel Jensen.

Daniel og Jack Jensen sto blant annet bak suksess-firmaet NCS, som doblet omsetningen fra 2015 til 2016 og leverte et driftsresultat på 10,1 millioner kroner i 2016. Firmaet ble med sine ti båter og 45 ansatte imidlertid kjøpt opp av Gåsø Næringsutvikling AS og Frøy-gruppen i oktober i fjor.

Nå vil altså far og sønn Jensen posisjonere seg igjen. Nyregistreringen av Ranja AS ble kunngjort i Brønnøysundregistrene for litt over en uke siden. Selskapet har adresse på Silsand og i selskapets formål står det følgende: «Hav- og kystfiske og andre produkter/tjenester som naturlig hører sammen med dette, kjøp, salg og utleie av fast eiendom, samt aksjeinvesteringer».

Fire millioner kroner

De går inn med hele fire millioner kroner i egenkapital i selskapet.

– Når vi går inn med såpass mye egenkapital så er det for at vi skal kunne være i stand til å låne en del penger, og i posisjon til å kjøpe en båt, sier Jensen.

Han sier at de foreløpig ikke har bestemt seg noe mer konkret annet enn at hovedtanken er å investere i en fiskebåt.

Tilpasser seg

Jack Jensen har holdt på med fiske siden 1990, og har vært en stor forkjemper for å strukturere og slå sammen kvoter i den minste flåten. Men dette har til nå sittet langt inne hos myndighetene og hos næringen selv. Jensen sier de nå sitter litt stille på gjerdet og venter på resultatet av sjark-høringene, men samtidig posisjonerer de seg for å kunne gjøre noe.

– Istedenfor å kjempe mot vindmøllene så skal vi tilpasse oss systemet, sier han.