– Det er veldig surt for oss, og forferdelig stygt gjort, sier Reidulf Robertsen fra Sørreisa.

For tre år siden kjøpte han og samboer Marie Solseth en skogsteig ved fylkesvei 84 nedenfor Fagernes skole i Lenvik. Robertsen har ADHD og syntes det var fint å kunne fylle dagene sine med nyttig skogsarbeid.

– Jeg må ha noe å «puske med», som han sier.

Sammen med sin samboer la han ned uttalige timer i skogsteigen.

– Vi har jobbet her i all slags vær, i regnvær og vind. Selv var jeg gjerne og arbeidet her fra åtte om morgenen til ti om kvelden, forteller Robertsen.

Tre traktorlass borte

Etter at den var hogget ned lot han veden ligge igjen til tørking på teigen. Han skulle egentlig hente veden hjem i fjor, men fikk problemer med en fot og måtte utsette det til i år. Men da han kom ned til skogsteigen for 14 dager siden fikk han hakeslepp.

– Jeg ble totalt knust når jeg så all veden som var borte, forteller Robertsen.

Han anslår at det minimum er forsvunnet tre traktorlass med ved til en samlet verdi på mellom 15.000 og 20.000 kroner.

– Det var tre hele dunger med ved her som nå er borte. I tillegg har høyden minsket betraktelig på de øvrige haugene som ligger igjen her, forteller Robertsen.

– Jeg har ingen anelse om hvor veden har blitt av eller hvem som kan ha vært her og forsynt seg.

Han sukker.

– Det er forferdelig surt.

Svigerbror Jan-Ragnar Solseth var med Robertsen for å se hvor mye ved som var borte.

– Jeg synes det er veldig simpelt gjort. Jeg vet hvor mange timer min søster og svigerbror har jobbet og slitt for denne veden. Jeg blir skikkelig lei meg og kokforbanna. At det går ann å være så frekk, sier Solseth og rister på hodet.

Robertsen har et håp om at de som har tatt veden vil gjøre opp etter seg.

– Jeg håper de som har gjort dette kan melde seg slik at vi kan komme til enighet uten å gå til politiet, sier han.

–Simpelt: – Jeg synes det er veldig simpelt gjort, sier svigerbror Jan Ragnar Solseth (til høyre). Til venstre: Reidulf Robertsen. Foto: Susanne Noreng
TRE TRAKTORLASS: Reidulf Robertsen sier han er blitt frastjålet tre dunger med ved, i tillegg til at høyden har minsket betraktelig på de øvrige haugene som ligger igjen. Foto: Susanne Noreng