17. mai-været ikke noe å rope hurra for

Sol og høye temperaturer flere steder sørget for en knallstart på uka mandag. Men de som tenkte å gå tørrskodd i 17.mai-tog kan få seg en kalddusj.

ENDRING: Sola viste seg i all sin prakt over Finnsnes mandag. Men utover uka er det lovet kaldere vær, samt litt regn. Foto: Stian Blindheim 

nyheter

Det er ingen dårlig start å sparke i gang en ny uke med sol og blå himmel.

Mandag krøp kvikksølvet helt opp mot 20-tallet enkelte steder i Midt-Troms.

– Mandag har vi fint vær og gode temperaturer, og på Bardufoss er det opp mot 20 grader, forteller vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Meteorologisk Institutt til Folkebladet.

Finn alltid oppdatert lokalvarsel her

Kjøligere

Men desverre ser det ut til at godværet ikke kommer til å vare.

– Tirsdag vil det bli litt kjøligere. Og det vil også være mulighet for regn i ytre strøk første del av dagen. Og det ligger også an til å bli sørvestlig frisk bris på kysten, forteller Mellem.

Heldigvis er det bedring i sikte. Utover tirsdagen lover meteorologen nemlig bedring med opphold og stort sett pent vær.

Regn

16. mai, dagen før dagen, kan det vel spesielt for russen være verdt å merke seg at godværet igjen vil være på vikende front.

– Onsdag vil det bli litt økning i temperaturene, og bra vær på morgenen. Men fra ettermiddagen og utover kvelden så ventes det regn og kjøligere vær. Da vil det også bli søvestlig frisk bris, og på kysten kan det bli liten kuling.

Dette været vil fortsette gjennom natta og på morgenen på festdagen 17. mai.

– Det er en kjøligere luft som kommer innover området 16.- og natt til 17. mai. Forhåpentligvis vil det bli bedring utover dagen.

Men for de som skulle kjenne at panikken brer seg med tanke på å måtte stille med støvler til bunaden for å få gått i tog, så har meteorologen noen beroligende ord.

– Det er jo enda noen dager igjen, så det kan jo lette. Men det vil bli kjøligere, sier Mellem, og legger til at han forventer at temperaturen både på innlandet og ved kysten vil ligge på omlag ti grader 17. mai.

– Det kan komme litt nedbør igjen på kvelden 17. mai, som fortsetter gjennom natta og utover morgenen fredag. Så bedrer det seg når pinsen kommer, avslutter meteorologen.