De to vinnerene av Bardu ungdomsråd motivasjonspris 2018 tildeles prisen den 17. mai. Overraskelsen var stor da beskjeden nådde vinner Cecilie Eileen Simonsen.

– Jeg var utrolig overrasket, Jeg visste jo ikke at jeg var nominert og trodde de hadde ringt feil. Nei, dette er helt utrolig, og jeg evig takknemlig, sier Simonsen til Folkebladet.

Morsomt

Simonsen vant prisen av flere årsaker. Hun er bilcrossfører for NMK Bardu, utøver og trener for Bardu IL Turn og hjelpetreninger i håndball. I tillegg har hun vært dommer for Ung kultur møtes (UKM), med i revylaget og er en sterk bidragsyter på dugnad og frivillig arrangementer i kommunen.

– Det er utrolig at jeg kan få en pris for å gjøre noe jeg synes er morsomt. Jeg liker å trene turnjentene og liker aktivitetene jeg gjør. Det å få en pris som handler om å motivere ungdom i lokalsamfunnet, det synes jeg er kjempestas, sier Simonsen.

Spesielt gøy er det å få tilbakemelding direkte fra de hun trener.

– Når turnjentene sier til meg at de har lyst til å bli trener slik som meg når de blir større, være med å hjelpe til, det synes jeg er fantastisk egentlig, sier Simonsen.

I Ungdomsrådets begrunnelse beskrives Simonsen som en som har stor omsorg for andre og ønsker at alle skal være med.

«Hun stiller med et smil og positiv holdning over alt hvor hun er, og har stort fokus på trivsel og at alle skal ha det bra», står det i pressemeldingen.

Talent

Andre vinner av prisen, Joakim Jamal Anderssen, er en aktiv basketballspiller, og har vært med siden oppstarten av laget da han var bare 8 år gammel. Han beskrives av ungdomsrådet som en som er målrettet gøy og inkluerende.

«Joakim er en god lagspiller for sine lagkamerater, og framtrer som eksempel på hvordan inkludere alle uavhengig av ferdighetsnivå», står det i pressemeldingen.

Han er også trener for guttene på 12 år, og jobber med å forberede og lette barneskoleelever sin overgang til ungdomsskolen.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra den unge vinneren.

VINNER: Cecilie Eileen Simonsen (17) er en av vinnerene av årets motivasjonspris gitt av Bardu ungdomsråd. Her fra hennes deltakelse i UKM. Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen
VINNER: Joakim Jamal Anderssen er den andre vinneren av motivasjonsprisen, som ungdommene mottar selveste nasjonaldagen i Bardu. Her fra hans deltakelse i UKM i fjor. Foto: Birger Caspersen Foto: Birger Caspersen