Folkebladet har tidligere skrevet at det har kostet omkring 10 millioner kroner å kreve inn eiendomsskatten i Målselv kommune etter at over 900 klaget i fjor. Men prislappen blir nok langt høyere. I 2018 har det kommet inn 231 nye klager.

– Følger med på hva som skjer

Leder av kontrollutvalget i Målselv kommune, Elin Helene Andersen forteller at hun og de andre medlemmene følger saken. Men de har ikke fått direkte henvendelser om å se på saken.

Neste møte i kontrollutvalget er 22. mai.

– Kan denne saken komme opp i møtet?

– Den står ikke på sakslista. Det må vi i tilfelle vurdere i utvalget, svarer Andersen.

Helene Rognli (H) har ingenting imot at saken behandles av kontrollutvalget.

– Nei, om det er innenfor deres mandat ser jeg det som naturlig siden det har vært så stor misnøye og støy rundt denne saken. Men det er min personlig mening. Høyre har ikke diskutert denne saken. Og som jeg forstår kommer det en orientering i kommunestyre i junimøte, sier hun.

«Bukken passer havresekken»

Flere i Målselv har tatt til ordet for at dette er bortkasta penger. Store deler av pengene har gått til konsulentbedriften ESKAN AS. Det er også satt store spørsmålstegn ved hvordan kommunen bruker ESKAN, ikke minst i forhold til at de både har produsert grunnlaget for utskrevet eiendomsskatt, og har oppdraget med å saksbehandle klagene.

– Hele prosessen fundamental feil; Sagt på en annen måte, «bukken passer havresekken», har Odd Thomassen tidligere sagt i Folkebladet.

Pål Mathisen ved skattekontoret i Målselv har overfor Folkebladet fortalt at representanter fra ESKAN er med i klagenemnda, men da kun som rådgivere. Men fakturaer fra ESKAN som er merket «klagebehandling» i 2017 er til sammen på nærmere 3,2 millioner kroner.