Det spirer og gror i utelivet på Finnsnes.

– Finnsnes har i dag så mange skjenkesteder som det aldri i historien har vært. I fjor høst pratet folk om at Finnsnes var en død by, men det har nå forandret seg. Nå er det snarere tvert om. Vi har ti skjenkesteder og et bredt utvalg fra puber, barer og restauranter. Vi kan faktisk nå tørre å kalle oss for «utelivsbyen Finnsnes», sier innehaver av utestedet Otto's Frank Berntzen.

Se videoinnslag om utelivsbyen Finnsnes i bunnen av denne artikkelen

Otto's har nylig gjenåpnet på Finnsnes. Nå er Berntzen i full gang med å oppruste uteområdet til en ny og moderne uterestaurant. Om alt går etter planen vil den åpne på selveste nasjonaldagen.

– Det har jo vært uterestaurant her med ulike løsninger tidligere. Nå når jeg tok hele oppgraderingen inne, så måtte jeg nesten også ta resten av arealet her ute, sier Berntzen.

Han forteller at det blir et loungeområde med behagelige stoler og bord, og et område som blir mer spisevennlig i møblementet. I tillegg kommer det en scene og en utebar.

Utfyller hverandre

Berntzen har 30 års erfaring fra utelivsbransjen på Finnsnes. Han sier de merker på besøkstallene at utelivet blomstrer for tiden.

– Summen av de som går ut nå er større enn det har vært på en stund, sier han.

Han mener oppblomstringen skyldes antall skjenkesteder som utfyller hverandre.

– Når du nå kommer inn til Finnsnes så har du veldig mange tilbud å velge i, og det er summen av dette som jeg mener er så bra. Det tror jeg kommer til å bli det genuine med Finnsnes framover ved at når folk kommer hit så har de et alternativ uansett smak, sier Berntzen.

Han mener man faktisk nå har nådd igjen og gått forbi gamle høyder på 90-tallet.

– Folk snakker jo om at det var et fantastisk uteliv på Finnsnes midt på 90-tallet. Da var det seks skjenkesteder her. Det tallet er nesten doblet nå. Det er betydelig flere restauranter, to puber, flere barer, forskjellige typer matservering, diskotek og tilbud om live-musikk. Og alle disse utestedene utfyller hverandre. Det ligger ann nå til å kunne bli et mye bedre uteliv enn det var på midten av 90-tallet.

Berntzen påpeker at det de siste årene har vært færre folk som går ut på byen enn det var på 90-tallet.

– Det skyldes nok en kombinasjon av at utelivet ikke har vært nok attraktivt, samtidig med inntoget av sosiale medier. Men jeg tror at med det som nå skjer på Finnsnes kan det være det som skal til for å få utelivet til å blomstre skikkelig igjen, sier han.

Forrige fredag åpnet Hugo Nordnes uteområdet til Hugos Pub. Uterestauranten har flott utsikt ut mot sentrum og over til Finnsnesvannet.

Ny uterestaurant på Hugos Pub

– Vi så jo potensialet for en uterestaurant med sola her helt til langt ut på kvelden. Man utvider kapasitet og muligheter for drifta med å ha et slikt uteområde, sier Nordnes.

– Det var en fantastisk åpning forrige fredag med fullt hus, folk på alle bordene, litt live-musikk ute, grilling og fantastisk stemning, sier Nordnes.

Ute i solen onsdag på Hugos Pub satt Glenn Svensen, Torstein Antonsen og Randor Nordnes.

– Det er kjempedeilig å sitte ute i sola her. Helt fantastisk, sier Antonsen.

– Det er fantastisk og veldig bra for Finnsnes med slike uterestauranter, fortsetter han.

Svensen er enig.

– Jeg tror det trekker mer folk når man har et uteområdet slik som dette, sier han.

I likhet med Berntzen ser Nordnes bare fordeler med at de er flere utesteder og flere som tilrettelegger for uterestauranter på Finnsnes.

– Folk trekker folk. Det at vi har flere uterestauranter det er bare positivt for hele byen, sier han.

Hugo Nordnes prater med gjestene ved sin nye uterestaurant på Hugos pub som åpnet forrige fredag. Rundt bordet: Glenn Svenssen, Torstein Antonsen og Randor Nordnes som koser seg i sola. Foto: Vidar Bjørkli
Hugo Nordnes sier han merker allerede flere kunder etter at han åpnet uterestauranten til Hugos Pub. Foto: Vidar Bjørkli