[Rett på sak]

– Hva er det dere gjør, Anne Lise Larsen og Hege Kristoffersen?

– Vi er blide og yter service, sier Anne Lise.

– Vi gjør det lille ekstra som er nødvendig når du skal ha en butikk i en utkant, mener Hege.

– Hva går servicen ut på?

– Det er ikke en helg det ikke er en kunde som trenger noe utenom åpningstidene. Da ringer de og vi kommer. Og så prøver vi så godt vi kan å få tak i de varene kundene spør etter, sier Anne Lise.

– Og vi leverer varer hjem til pensjonister en gang i uka. Og det er det samme når det er store trålere eller små fiskebåter som trenger noe. Da kjører vi på kaia og leverer. Og det har vi skjønt ikke er vanlig andre steder, sier Hege.

– Noe annet?

– Det er dagligdags for oss, så vi trenger ikke tenke så mye over hva vi gjør. Har noen bursdag, så gir vi en klem og gratulerer med dagen, sier Anne Lise.

– Vi prøver også å vise omsorg for kundene våre. Er noen syke, så spør vi hvordan det går., legger Hege til.

– Er ikke dere på Facebook?

– Jo, vi har en egen facebook side, som heter Matkroken Senjahopen. Der legger vi ut ukens tilbud og vi kjører interne konkurranser. For eksempel til morsdag så nominerer kundene en mamma som fortjener blomster. Og så trekkes det en vinner, sier Hege.

– Er dere i sving hele døgnet, sju dager i uka?

– Å drive en butikk er en livsstil og vi har åpent fra klokka 10 til 20 hver ukedag, unntatt lørdag, da har vi åpen fra klokka 10 til 15 og etter det tar vi helg, sier Hege.

– Men i virkeligheten er vi på da også. Det kan være kunder som har glemt å kjøpe noe. Og så er det tiden for å gjøre ukas hovedbestilling, i tillegg til det vi bestiller gjennom hele uka, forteller Anne Lise.

– Hvordan føles det å få prisen som Årets Coopbutikk for andre gang?

– Å, det var like artig som første gangen. Det var stor stas. Og tenk at vi har vært nominert hele tre ganger, sier Anne Lise.

– Det er stort for oss at vi blir lagt merke til sentralt, en liten butikk i bygde Norge. Coop har jo en masse butikker over hele landet og vi er en av svært mange, sier Hege.

– Hvor hører dere hjemme i Coop systemet?

– Vi hører hjemme under noe som heter Norsk butikkdrift og det er et selskap Coop opprettet etter de kjøpte ICA, forteller Hege.

– Vi er egentlig spesielle, for vi er en franchise butikk. Det betyr at vi eier butikken selv, forklarer Anne Lise.

– Drev dere butikken under ICA konseptet også?

– Ja, vi kjøpte butikken i 2007 og da var vi en del av ICA systemet, svarer Hege.

– Hadde dere kjøpt den om dere ante hva det ville medføre?

– Ja, det hadde vi. Bygda måtte ha en butikk og vi måtte ha arbeid, sier Anne Lise.

– Men vi jobbet oss nesten i hjel de første årene. Vi var på butikken hele dagen, vaska etter stengetid og for å være nøkterne, leide vi inn minimalt med ekstrahjelp, legger Hege til.

– Var det mye nytt for dere da dere overtok?

– Vi er søstre og hadde begge jobba mange år på denne butikken før, så vi kunne ganske meget, sier Hege.

– Og ICA var suverene og hjalp oss i oppstartfasen, legger Anne Lise til.

– Har dere handelslekkasje til Finnsnes?

– Ja, det er ikke å unngå når du har en butikk i distriktet. De på Finnsnes har perverse tilbud. Vi kan ikke møte de knalltilbudene. Men så er det heller ikke vi som bestemmer prisene, de bestemmes sentralt. Det er en stab som sitter og bestemmer hva man kan tilby på en liten butikk, forklarer Anne Lise.

– Men når det er sagt, så har Coop mange gode tilbud de også, sier Hege.

– Hvordan feira dere kåringen?

– Den feira vi med marsipankake, vafler, kaffe og brus til kundene en hel dag. Det var utrolig mange glade kunder. Og det er takket være våre kunder at vi kan drive butikken, så det var det minste vi kunne gjøre for å gi noe tilbake, sier Anne Lise.

– Du har din egen fanklubb, Hege?

– Ja, jeg har hørt om det. Den fikk jeg visst i fjor og jeg fikk greie på det via Folkebladet. Det var en gjeng på åtte damer fra Bergen som var på tur for å gå i fjellene på Senja. De hadde fått i seg ei litt tvilsom fiskesuppe i Tromsø og etter at de kom hit, var behovet for Imodium stort. Det var etter stengetid, men via en bror i Tromsø og Mixkiosken, fant de fram til meg og jeg åpna opp slik at de fikk Imodium. De fikk også tilbud om å overnatte på loftet hos meg. Så da de kom hjem, stifta de «Heges fanklubb», er jeg blitt fortalt, sier en smilende Hege.

– Og da kommer vi tilbake til det vi sa om å være tilgjengelig utenom åpningstidene, legger Anne Lise til.

– Tanker om framtiden?

– Vi skal fortsette i samme bane. Vi gjør tydeligvis noe rett. Vi skal fortsatt sette kundene først, sier Hege.

– Vi har vel ikke tenkt på noe annet enn å drive butikken, så de må fortsatt plages med oss i enda noen år, legger Anne Lise smilende til.

– Hvordan fant dere sammen som butikkdrivere?

– Vi er som sagt søstre, men det var vel egentlig en tilfeldighet at vi begynte å jobbe i samme butikk. Vi jobba godt i lag, vi trives godt i lag og da fant vi fram til at vi skulle slå oss sammen og starte firmaet To–søstre as, sier Hege.