At Salangen kommune denne sesongen har spart nesten en million kroner på å selv overta brøytinga i sentrum skaper oppmerksomhet.

– Helt klart interessant å se på

Nordahl er klar på at han vil at dette også vurderes i Sørreisa der all brøyting av kommunale veier er satt ut til private entreprenører.

– Det er faktisk oppsiktsvekkende at Salangen kommune kan spare så mye på ett år ved å ta brøytinga selv. Vi er godt fornøyd med den jobben som gjøres i dag. Men vi må tenke på om dette også er mulig i Sørreisa uten at jeg kan forskuttere noe nå. Det har vært diskutert hos oss også, men vi har så langt ikke gjort noe utover det. Dette er helt klart interessant å se på, sier Nordahl.

Egenproduksjonen har ført til en innsparing på 941.160 kroner for brøytesesongen 2017–2018. Kommunen har leaset inn to maskiner som blir betjent av seks ansatte.

Skal ta saken videre

– Jeg vil tro vi i tilfelle trenger flere ansatte i Sørreisa kommune, kommunen er langstrakt og vi har mange kommunale veier, sier han.

– Vil du ta saken videre?

– Ja, jeg vil ta dette med leder av TAU hos oss i forhold til om dette er noe for oss. Vi står fremfor å ta ned driftsutgiftene betraktelig i Sørreisa. Og da er vi nødt til å snu hver eneste stein. Kan vi lære noe av Salangen her bør vi også vurdere det, svarer han.

Hatt egenproduksjon i flere år

Lenvik kommune har allerede en delt modell.

– Vi har vurdert og effektuert dette for flere år siden. Vi har en delt modell der vi har egenproduksjon i deler av sentrum, så har vi enkeltkontraktører ute i distriktene. Vi har jo en langstrakt geografi, sier teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune.

– Vi la også fram lignende type regnskap de første årene, så vi er ikke overraska over at Salangen kommune kan dokumentere dette, sier han.