Det sier varaordfører i Lenvik kommune, Gunnleif Alfredsen (Sp), til Folkebladet.

For som kjent blir utbygginga av den nye brannstasjonen på Finnsnes dyrere enn først antatt, og av den grunn må ramma til utbygginga økes med 11,4 millioner kroner. Dette har utvalg for miljø og forvaltning (UMF) allerede gitt tommel opp til, og tirsdag stemte også et enstemmig formannskap for rammeøkninga. Varaordføreren både håper og tror at det samme blir utfallet når saken får sin endelige behandling i kommunestyret 24. mai.

– Jeg kan ikke tenke meg at noe annet, sier han.

Alfredsen understreker at han på ingen måte er fornøyd med at brannstasjonen blir dyrere enn først tenkt, spesielt med tanke på at Lenvik kommune fra før av har dårlig råd. Likevel ser han ingen annen utvei nå enn å stå i det, og komme igang med stasjonsutbygginga i tråd med anbudskonkurransen som nettopp er utført.

Ikke greit med synsing

Den nye brannstasjonen på Finnsnes, og kostnadene for å bygge ut denne på Heimlymyra, har vært mye diskutert den siste tida. I den anledning er det spilt inn om det kan være mulig å stanse den pågående anbudsprosessen for å finne en annen tomt til brannstasjonen. Grunnforholdene på Heimlymyra og forhold ved anbudsprosessen har også være debattert. Alfredsen, som har fått med seg disse diskusjonene, har i så måte et hjertesukk å komme med.

– Når man debatterer denne saken i media må man holde seg til fakta, og ikke bare synse. Det er ingen som har peiling på om det blir biligere å forkaste dette anbudet og starte på nytt. Ikke har vi tomt, så om også denne anbudsrunden skal forkastes, må vi finne ut av det og kanskje også kjøpt tomt. Kanskje må man da også gjøre et reguleringsarbeid i forkant, noe som fort tar ett år. Det jeg vil frem til er at det er mange ting som kan dra kostnader med seg om vi stopper dette nå, sier Alfredsen.

Fortjener ordentlige forhold

Sp-politikeren minner også om at en døgnmulkt fra Arbeidstilsynet vil begynne å rulle fra 1. januar 2019 dersom Lenvik kommune nå ikke setter spaden i jorda for en ny brannstasjon. Alfredsen viser i tillegg til at den midlertidige måten brannvesenet er organisert på nå — med midlertidige lokaler i Botnhågen og en framskutt enhet stasjonert på Finnsnes — medfører forhøyede driftsutgifter på rundt 220.000 kroner i året.

– De som jobber innafor brann fortjener ordentlige lokaler nå, understreker Alfredsen.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med ordfører Geir-Inge Sivertsen (H).