Laget låt etter nekt om søppelplukking: - Jeg synes det er helt tullete

Da Øyvind Jacobsen Bjørkås leste saken om Forsvaret som ble nektet å rydde søppel da de ikke hadde kurs, reagerte han med å lage en sang.

Statens vegvesen krever kursing av de som skal rydde langs veiene. Det inspirerte Øyvind Jacobsen Bjørkås fra Skøelv til å lage denne spontan-låten.

nyheter

" Har du kuuuurs? Kan du rydde langs vår vei? Har du kuuurs? For hvis ikke sier vi nei!"

Slik lyder refrenget i låta som Øyvind Jacobsen Bjørkås nå har laget om søppelryddekurs-saken som Folkebladet skrev mandag denne uken.

Mange har reagert på saken hvor Forsvaret tilbydde seg å rydde søppel langs fylkesveien fra Skøelv og til Sørreisa gratis, men ikkefikk  lov før de har kurs. Årsaken til de stramme reglene er at fylkesveiene eies av vegvesenet, og at de da har et ansvar for at de som jobber langs veien er trygg.

– Jeg ser at det kan virke urimelig i forhold til de som vil plukke søppel, men hensikten er at de som utfører jobben skal være trygg. Om det er privatpersoner som har lyst å plukke søppel så er det greit da det skjer på eget ansvar, men om vi engasjerer noen til å gjøre jobben så har vi et ansvar og de må derfor ha kurs, sa avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen til Folkebladet.

LES MER:

Må ha kurs for å få lov til å rydde søppel

Forsvaret tilbydde seg å rydde søppel langs fylkesveien gratis for Sørreisa kommune. Det får de ikke lov til av Statens vegvesen. Da må de nemlig ha kurs først.


- Helt "tullete"

Øyvind Jacobsen Bjørkås bor i Bodø men er fra Skøelv i Sørreisa. Han har igjennom oppveksten gått i grøftene langs den nevnte fylksveien og plukket søppel.

- Jeg er vant til å være der og rydde i grøftene. Når vi gikk på skolen husker jeg at vi var der med klassen og ryddet i grøftene uten at vi hadde noe kurs. Jeg synes det er helt tullete at ikke Forsvaret skal få lov til å rydde uten kurs, sier Jacobsen Bjørkås.

I bilen på en kjøretur fra Bodø til Rognan i går kom teksten og melodien inn i hodet, og da han kom frem satte han seg ned bak tangentene og spilte inn låten på video.

- Jeg er hobbykomponist og dette er min måte å reagere på, sier han.

Videoen ble lagt ut på You Tube og Facebook mandag kveld med teksten.

- Jeg har fått mange reaksjoner fra folk, utelukkende positivt. Folk synes det er et artig bidra, sier Jacobsen Bjørkås.

 Folkebladet har fått lov av Jacobsen Bjørkås og publisere videoen.  Se den i vinduet øverst i saken.