Det var i fjor sommer at gutten lagret bildet på sin telefon som viste jente delvis avkledd. Senere viste han frem bildet til andre uten hennes viten eller samtykke.

Med barn menes person under 18 år.

For dette ble han ilagt et forelegg på 4.000 kroner som han nå har vedtatt.

Ikke distribuert videre

Politiadvokat Marie Lygre forteller til Folkebladet, årsaken til at boten ble så lav, var mye grunnet guttens lave alder, men også forholdene bak overtredelsen.

– Han har hatt dette bildet på sin telefon og vist det frem derfra. Vi har ikke belegg for at han skal ha videresendt eller distribuert bildet videre, noe som innebærer en krenkelse i seg selv. I denne saken slipper dermed fornermede å føle seg utrygg på hvor mange som har bildet. Det er bakgrunn for at det ble dette reaksjonsvalget, forklarer politiadvokat Marie Lygre til Folkebladet.

– Rettsvesenet begynt å stramme inn på dette. Ungdom som deler, produserer og fremstiller slike bilder får en bot eller annen reaksjon. Når det kommer til strengere straff, legges det vekt på grove bilder og videredistribuering, forklarer hun.

Marie Lygre - politiadvokat Finnsnes lensmannskontor, sier til Folkebladet at årsaken bak den lave boten var guttens lave alder og forholdene bak overtredelsen. Foto: Trond Sandnes