Og lokalene dette skjedde kunne vel ikke vært mer velegnet og mer i Naturvernforbundets ånd - i Våres kafe som ligger i Husflidsbua på Stonglandseidet. Og viktigst av alt; da møtet var over var det nye lokallaget på Senja etablert, med fire personer som er valgt i interrimsstyret. Leder vil bli valgt om ikke lenge, forteller fylkesleder Anne-Lise Mortensen til Folkebladet.

– Joda, jeg er kjempefornøyd med møtet vi hadde her på lørdag. Det hadde møtte opp rundt 30 personer, og vi fikk flere innmeldinger i Naturvernforbundet her.

Foredrag av Arnold Jensen

Det var regionleder Geir Jørgensen i Naturvernforbundet region nord som først tok ordet under møtet, og han holdt en orientering om naturvernet i nordområdene. Etter det fulgte et foredrag fra Arnold Jensen, en pensjonert fisker fra Nordreisa.

Jensen er med i fiskeri- og oppdrettsutvalget sentralt i Norges Naturvernforbund, og han fortalte om utviklingen i norske fjorder der man hadde hatt fiskeoppdrett, og hvordan situasjonen i disse fjordene har vært med og uten oppdrett.

– Ifølge det Jensen fortalte var erfaringen man har fra fjorder der oppdrettsmærene har forsvunnet er signalene klare – etter rundt 5 år var fisken tilbake som før.

– Hans erfaringskunnskap gjennom samtaler med både fiskere og bosatte i fjordene er erfaringskunnskap som vi må lytte mer og mer til, sier fylkesleder Mortensen.

Strandrydding

Til slutt i rekka av talere fortalte Ståle Fremnesvik om fjorårets Ullsfjordtokt, og om årets tokt der naturvernforbundet i Troms denne gang ønsker et tokt nærmere Tromsø – det skal foregå i tidsrommet 17. til 19. august. Litt underholdning sto Erling Stangnes for da han framførte «Englamark» av Evert Taube.

Fylkeslederen sier at det var en meget engasjert forsamling som var tilstede da man valgte fire personer inn i et interrimsstyre.

– Strandrydding er noe som også vi vil ha fokus på, og det er noe vi også kommer til å ta for oss på Senja, sier Mortensen.

mange møtte fram: Mange naturverninterreserte hadde funnet veien til møtet.Foto: Privat Foto: Privat