– Vi sier det er en rå salgsutstilling og det kommer av to ting. For det første er ikke ominnredningen av bygget ferdig enda, så utstillingslokalene er rå, og så har vi noen råe utstillere med sine egne produkter, forklarer Linda Kildahl Andersen.

Planer

Og hun kan ha rett, for det var mange som hadde funnet veien til Gibostad denne helga. Hun forteller videre at det er varierte former på det som ble presentert.

– De som var tilstede var Karina Tokle som driver med keramikk, forfatter Benjamin Bjørkli, maler Kåre Pedersen, Dulce Gomes med møbler og bilder, Kaila Andreassen med meditativ kunst, maler Eivor Ellefsen Johansen, Janne Mari Johansen med strikka produkter, maler Anne Grethe Stave og maler Tommy Thorvaldsen. I tillegg til Solveig Rita Jeppesen og Senjahusets bruktmarked og ikke minst Tine Larsen med kafé og Vardenes urtegård.

Planen er etter hvert å ha faste utstillere en måned om gangen, slik at man stadig kan by på noe nytt og at det kan bli et kreativitetssenter for de mange flotte talentene som finnes i området.

Det er også planlagt at Senjahuset blant annet skal inneholde både kurslokaler og kafé, og at det kan komme på plass overnattingsmuligheter.

Spesiell grunn

Keila Andreassen forteller at det er en spesiell grunn til at hun driver med meditativ kunst.

– Jeg kom fra Brasil i 2015 og mistet en kusine og en søster i løpet av sju måneder. Veien jeg fant ut av sorgen var å veve og male mandalaer. Punktmaling er en mandala som dannes av å male prikker i mønster og jeg kan også lage en mandala av garn. Meditativ kunst er ikke kunstterapi, men en måte å få kontakt med os selv gjennom kunsten, forteller hun.

Benjamin Bjørkli har utgitt sin første diktsamling, «I mitt landskap».

– Jeg har skrevet dikt siden 90-tallet. Jeg skriver for å sette ord på tanker og følelser som jeg ikke får til å si. Etter hvert kom jeg til at jeg gjerne ville dele disse tankene med andre, og det var grunnen til denne diktsamlingen, kan han betro Folkebladet.

Karina Tokle er glad for at Senjahuset er oppe og går.

– Før hadde jeg min keramikk utstilt på Art Senja, men så ble de nedlagt og vi lokale kunstnere hadde ingen plasser å stille ut. Så jeg er veldig glad for at de har etablert dette stedet, sier hun.

Selger: Harriet Hansen og Åse Haugen var meget interessert i Tine Larsens helseprodukter. Foto: Birger Caspersen
Diktsamling: Benjamin Bjørkli har gitt ut sin første diktsamling. Foto: Birger Caspersen