I løpet av våren 2018 endrer Senja næringshage navn til Næringshagen Midt-Troms AS. Årsaken er at de ønsker å tilrettelegge for hele regionen.

– Senja Næringshage har stor aktivitet, og vi har utvidet vårt geografiske nedslagsfelt kraftig. Vi ønsker å være en sentral utviklingspartner for næringsliv og samfunnsutvikling i hele regionen, og det er derfor naturlig å gjøre denne navneendringen nå, sier daglig leder i Senja Næringshage, Åsta Sortland, til Folkebladet.

Større nedslagsfelt

Tidligere har de seks kommunene i den ytre delen av Midt-Troms; Lenvik, Sørreisa, Torsken, Tranøy, Berg og Dyrøy, vært samarbeidspartnere til næringshagen. I år ble nedslagsfeltet til innovasjonsselskapet utvidet til å gjelde flere kommuner.

– Fra 1. januar i år har vi også samarbeidsavtale med Målselv kommune og Balsfjord kommune, og vi jobber nå aktivt med næringslivet der. Når vi nå også jobber i disse to kommunene, har næringshagen et nedslagsfelt på rundt.32 000 innbyggere, og et tilhørende næringsliv med stort potensial, sier Sortland.

Ambisjoner

De siste årene opplyser Sortland at næringshagen har blitt styrket gjennom blant annet prosjektledelse for et stort leverandørutviklingsprosjekt til havbruksnæringen i hele fylket, og som prosjektledelse for Regional Næringsplan for Midt-Troms, i samarbeid med.

– Gjennom det nasjonale næringshageprogrammet og samarbeidsavtaler med kommunene i regionen kan næringshagen hjelpe eksisterende næringsliv og nyetablerere med å realisere sine forretningsideer og utviklingsplaner. Midt-Troms er en sterk region i vekst, og vi opplever en stor pågang fra både etablerte bedrifter og fra gründere med vekstambisjoner, sier Sortland.

Nyansatt

Til sommeren starter en ny forretningsutvikler, Øivind Søreng. Han kommer fra stillingen som avdelingsleder ved Sparebank1 Regnskapshuset på Finnsnes.

– Vi er veldig glade for å ha fått han med på laget. Hans solide fagkompetanse og erfaring vil styrke næringshagen og komme våre kunder til gode, avslutter Sortland.