Troms

19.08

Skånland: Bil kjørt ut ved Kvitbergan. 2 personer tatt med til legesjekk etter ulykken, ingenting tyder på at noen er alvorlig skadd, politiet er på stedet.

18.02

Kaldfjorden: Person gått seg fast på ski i dyp råtten snø, scooter som har forsøkt å avhjelpe har kjørt seg fast, luftambulansen til stedet for løfte ut de nødstedte.

13.26

Finnsnes: Politiet har avholdt fartskontroll i Helsesenterveien på Finnsnes. Det ble utstedt 14 forenklede forelegg i forbindelse med for høy hastighet i 30-sone. Høyeste målte fart var 53 kilometer i timen. Det ble også gitt ett forenklet forelegg grunnet mobilbruk, opplyser politiets operasjonsleder.

11.27

Finnsnes: Hele Refa Senter på Finnsnes ble evakuert da brannalarmen ble utløst cirka ved halvtolv tida fredag. Det viste seg imidlertid å være falsk alarm. Alarmen skal ha blitt utløst ved et uhell i forbindelse med arbeider som pågår i en av butikkene i senteret. – Det hele pågikk bare en kort stund, og vi kunne fort åpne dørene for kundene igjen, opplyser Renate Berntsen i Eurospar Finnsnes.

08.55

Brøstadbotn: Trafikkuhell i Brøstadbotn. To biler involvert. Nødetatene er på stedet. To personer venter på å bli sjekket ut av lege. Et kjørefelt er åpent for trafikk.

01.45

Tromsø: UP målte en bilfører til 106 km/t i 50-sone på Kvaløysletta. Mannen, i slutten av tenårene, erkjenner forholdet. Førerkort ble beslaglagt, melder politiet.

Nordland

01.44

Værøy: Melding om innbrudd på legekontoret på Værøy. Politiets krimtekniker har vært på stedet og sikret spor. Straffesak blir opprettet. Politiet ber om tips i saken. Dersom noen har tips kan de ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Landet

Storbrannen i Porsgrunn slukket

Brannen i den gamle, verneverdige trehusbebyggelsen i Porsgrunn er slukket. Brannvesenet er fortsatt på stedet for å hindre an den blusser opp igjen. I 21.30-tiden sto flammene opp av taket på en stor, eldre trebygning. På grunn av stor spredningsfare ble nabobygg i området evakuert. Til sammen ble 19 personer evakuert, opplyste politiet. Mer om brannen her.

To personer alvorlig skadd i Flekkefjord – politiet får bistand av Kripos

Politiet vet ikke hva som er forløpet til at to personer ble funnet alvorlig skadd i Flekkefjord i Vest-Agder torsdag kveld. Kripos er på vei for å bistå. Politiet fikk melding klokken 22.30 torsdag kveld om at to personer ble funnet alvorlig skadd, ble det opplyst i en pressemelding som ble sendt like etter klokka 2 natt til fredag. Les mer her.

Enighet i oppgjøret for sokkelansatte

Sokkeloppgjøret kom i havn natt til fredag etter to dagers forhandlinger. Lønnsveksten blir på linje med rammen på 2,8 prosent som avtalt i det samordnede oppgjøret mellom NHO, YS og LO tidligere i vår, ifølge Norsk olje og gass. – Det har vært krevende forhandlinger underveis, men vi er fornøyd med å ha kommet i mål i tråd med det sentrale oppgjøret, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass. Det er totalt 6.942 organiserte på sokkelavtalene med Industri Energi, Safe og Lederne, opplyses det, ifølge NTB.

Utlandet

Flere evakueres etter vulkanutbrudd på Hawaii

Etter flere dager med jordskjelv på Hawaii slipper Kilauea-vulkanen ut lava i et bebodd område.Regionale myndigheter har beordret evakuering av beboere i området. Utbruddet kommer etter flere dager med jordskjelv i Puna-distriktet på øya Hawaii, den største i øygruppen som utgjør staten med samme navn. Kilauea-vulkanen er den mest aktive av de fem vulkanene som utgjør øya Hawaii, melder NTB.