Det kommer fram i et brev seniorrådgiver Jon Helge Vaeng i Arbeidstilsynet har sendt kommunen.

Varslet om tvangsmulkt

Folkebladet har flere ganger skrevet om saken. Det siste var at Arbeidstilsynet varslet om dagmulkt fra 15. mai fordi Dyrøy kommune ikke har redegjort for hva som er gjort for å forbedre inneklimaet innen fristen. Kommunen har svart 24. april at det er installert ventilasjonsaggregat med tilhørende kanalnett, og satt det i drift fra og med 26. april.

Men Arbeidstilsynet er tydeligvis ikke fornøyd med svaret. De trekker fram at pålegget gjelder hele sykehjemmet, ikke bare «Sørstua». Arbeidstilsynet ber om et møte fredag 4. mai.

Vil befare sykehjemmet

– Vi ser at det vil være hensiktsmessig med et fysisk møte om saken, inkludert befaring i sykehjemmet, skriver Vaeng til Dyrøy kommune.

Vaeng tar med seg byggesaksbehandler/overingeniør Geir Østrem som byggsakkyndig under møte og befaringen. Videre bes det om at kommunen stiller med representanter fra arbeidsgiversiden, vernetjenesten v/lokalt verneombud og/eller kommunens hovedverneombud.

Vaeng skriver også at det er gunstig om representanter for ansatte som tillitsvalgte stiller. I brevet kommer det også fram at varslet om tvangsmulkt står ved lag til møtet er gjennomført.