Finnsnes Helseservice hadde sin aller siste åpningsdag fredag 27. april i forrige uke. Årsaken til at de nå legger ned er at driverne skal flytte.

– Min mann og jeg flytter sørover, forteller daglig leder og medeier i Finnsnes Helseservice AS Anita Øvstebø Bjerke.

– Vi har forsøkt å få noen til å overta bedriften, men vi har ikke lyktes med det. Derfor har vi bestemt oss for å avvikle når vi nå skal flytte, sier hun.

I slutten av mai flytter de sørover til Klepp kommune hvor hun skal tilbake i jobb i det kommunale helsevesenet.

Bandagist

Finnsnes Helseservice er en bandagistforretning og har kunder fra hele Midt-Troms. En bandagist er en helsearbeider som driver butikk med salg av helseartikler, formidling av sykepleieartikler på resept, informasjon og brukerstøtte.

Bedriften ble startet opp for godt over 20 år siden. Øvstebø Bjerke, som også er sykepleier av yrke, overtok for litt over seks år siden.

– Det har vært et spennende møte med helsevesenet på en annen måte enn jeg var vant til. Jeg har hatt god bruk for helsearbeidererfaringen min i jobben, og jeg har lært mye om utstyr og hva som fungerer, sier hun.

– Mange tilbakemeldinger

Når Folkebladet er innom butikken onsdag er Øvstebø Bjerke i full pakking og rydding for å få lokalet tømt.

Finnsnes Helseservice har hatt mange faste kunder, og Øvstebø Bjerke valgte å sende ut et informasjonsbrev til sine kunder da det ble klart at butikken skulle avvikles.

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger. Det er mange som synes det er trasig at vi skal legge ned, og veldig mange som har ringt eller kommet innom butikken for å takke oss for samarbeidet, sier hun.

Nærmeste bandagist blir nå i Harstad eller Tromsø.

STENGT: Finnsnes Helseservice hadde siste åpningsdag fredag 27. april. Foto: Susanne Noreng