Planene om en storstilt utvidelse av Bardufoss hotell er ikke nye. Til Folkebladet opplyser Thorbjørn Nymo at arbeidet med reguleringsplanen til et nytt hotell i Bardufoss sentrum startet opp allerede i 2008.

– Det har vært mange utfordringer underveis, både med tanke på beliggenhet og diskusjonen om hvorvidt sentrum skulle flyttes. Nå som dette er lagt dødt legger vi pengene på bordet og kjører på, sier Nymo.

Kostnadene for rehabilitering og nybygg er beregnet til 100 millioner kroner.

Fra 58 til 122 rom

I dag har Bardufoss hotell 58 rom. Etter rehabilitering, utvidelse og nybygg får hotellet 122 rom. Storsatsinga involverer også etablering av en ny restaurant, vinbar og kurs- og konferanseavdeling.

– Er det skummelt å smelle til med ei så stor og kostbar satsing?

– Det er kjempeskummelt og til å bli mørkeredd av, men vi tror det eneste som gjelder nå er å «trøkke til”. Skal vi være en aktør å regne med må vi sette ned et tydelig fotavtrykk her, sier Nymo.

I forbindelse med de store planene er det kjørt markedsundersøkelser, både rettet mot lokalbefolkning og reiselivsoperatører nasjonalt og internasjonalt. Et viktig funn i den anledning er ønsket om mer lokal mat på menyen i restauranten. Dette lover Nymo at vil komme på plass, blant annet i form av fokus på et samisk matkonsept. Drikke vil også få et helt annet fokus enn tidligere.

– Med barløsninga vi har valgt vil også konjakk, whisky og vin settes i høysetet på en helt annen måte enn før, påpeker Nymo.

En lys framtid

Troen på innlandet har alltid vært stor, men svingninger i lokalmarkedet har skapt usikkerhet rundt hvilken retning som var riktig å gå. Nå — etter å ha brukt tida på å lande et konsept — mener Nymo at den riktige veien er staket ut for Bardufoss hotell.

– Med tanke på operatørene og kundene vi har, samt de vi jobber med å få, og også beliggenheten til hotellet er jeg trygg på at framtida ser lys ut for oss.

Han viser til nærheten til Bardufoss lufthavn, E6 og aksen fra innlandet til Senja med mange sterke turistattraksjoner og en stadig større vekst i turisttrafikken. En vekst som også har gjort seg gjeldende for Bardufoss hotell.

– De siste årene har vi på grunn av manglende kapasitet vært nødt til å takke nei til veldig mange reiselivsselskaper som har henvendt seg til oss. Når nyhotellet står klart kan vi si ja til alle, smiler Nymo.

Støtte

– 100 millioner kroner; legger dere alt på bordet selv eller har dere fått med flere på satsinga?

– Alene er vi selvfølgelig ikke i stand til å løfte 100 millioner kroner, så dette finansieres både gjennom banklån, støtte fra Innovasjon Norge og egenkapital, opplyser Nymo.

Etter planen skal utbygginga starte opp til høsten. At arbeidet skal utføres av entreprenør-selskapet Consto Nord AS er ingen tilfeldighet.

– Det var de som bygget 32 leiligheter for oss i Bardufoss sentrum. Der gjorde de en kjempejobb, og når man leverer er det jo alltid en god søknad til å bli med videre, sier Nymo.

Nyhotellet skal stå klart i desember 2019.

Konsept: Idéskaperen til det nye konseptet for Bardufoss hotell er Kristin Nymo. – Dette har hun skapt sammen med våre veldig flinke medarbeidere, sier Thorbjørn Nymo. Foto: Jan-Erik Bergstad