– Skal bli til en friluftsport for mange

To arkitekttegnede gapahuk skal denne våren komme på plass i Berg kommune. Den første er nå ferdig og står i Kjæsvika på Skaland.

GAPAHUK På Kirkegårdnesset står et helt nytt gapahuk med farget glass. Tanken bak glasset er at fugler ikke skal fly inn i vinduet samtidig som det gir et vakkert uttrykk, forklarer daglig leder i Biotope til Folkebladet. 

nyheter

Tanken om arkitekttegnede gapahuk kom fra reiselivsnæringen i kommunen, og Berg likte ideen. Nå er første gapahuk ferdig og klar til bruk.

– Basecamp Senja hadde lest om arkitektfirmaet som tegner gapahuk som er tilpasset naturlandskapet. De mente det ville være bra for Berg som er kjent for natur-arkitektiske bygg, som toalettene til Nasjonal turistvei. Dette var en idé vi likte svært godt og som kan gagne turgåere, lokalbefolkningen så vel som reiselivsnæringen, sier konstituert rådmann i kommunen, Wenche Pedersen.