Det sier teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune.

Har du et bilde av dårlig vei? Vis den frem her!

– Det er spesielt ille i år, noe som skyldes at vi har hatt mye og dyp tele i vinter. Det skaper problemer over hele fylket, spesielt på grusveiene, sier Geir Fredriksen.

Fredriksen sier kommunen prøver å avhjelpe situasjonen med å kjøre på grus der det er mest prekært.

– Men dette hjelper egentlig dårlig når det er så bløtt. Å kjøre ut med tunge lastebiler kan bare gjøre det enda verre. Derfor prøver vi med lette biler å avhjelpe situasjonen så langt vi kan innafor de begrensede midler vi har til rådighet.

Må sjøl ordne skoleskyss

Foreldrene i Kvannlia og Nybygda måtte mandag sjøl sørge for å bringe elevene til skolen etter at skolebussen stanset kjøringa i bygda. Marianne Aanderbakk, en av foreldrene, sier at de var lovd at elevene skulle få drosjeskyss fra i dag, onsdag.

– Men tirsdag fikk vi beskjed om at heller ikke drosjene får lov å kjøre her så lenge veiene er så dårlig. Så også i dag måtte vi sjøl ordne med skyss av ungene.

Ifølge Aanderbakk bor det 10 elever i grunnskolen i bygda, pluss to-tre som går på videregående.

– Jeg skjønner at man ikke kan gjøre noe med veiene før de tørker opp. Men så snart det skjer så er problemet glemt, inntil det hele gjentar seg til neste år. Vi skulle ønske at det blir gjort noen mer grundige utbedringer som gjør at vi slipper de årvisse teleløsningsproblemene, sier Aanderbakk.

– De siste årene er det mange barnefamilier som har flyttet hit til bygda. Folk trives, og har lyst til å bo her, sier hun.

– Vil koste penger

Geir Fredriksen sier at han har forståelse for alle ønsker om penger til å ruste opp veiene.

– Dette er i så fall en sak som må ses på i forbindelse med budsjettet til høsten. Å ruste opp grusveiene og konvertere dem til asfalt, vil imidlertid kreve betydelige masseutskiftinger, og det koster penger, sier Geir Fredriksen.

SPORETE OG BLØTT: – Her skal du kjøre med tunga rett i munnen for ikke å bli stående fast, sier Mariann Aanderbakk. Foto: Vidar Bjørkli
– Det er spesielle forhold i år med at det er så dyp tele, sier teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik. Foto: Trond Sandnes