Etter å ha sett et slikt gjerde på en Tyskland-ferie, visste ekteparet at de måtte ta ideen hjem til Norge. Etter et søk, fant de ut at ingen som driver med turisme har laget til et slikt gjerde før.

– Det er jo artig at det første kjærlighetsgjerdet i Norge er å finne på Senja, det synes vi er litt stas. Ved elva Rhinen i Tyskland, hvor vi så dette gjerdet ligger det mange millioner hengelåser. Vi håper og tror at om noen år kan kanskje vi få tusenvis av hengelåser her hos oss, forteller trollfar Leif Rubach til Folkebladet.

Kjærlighetserkæring

Tanken er at personer som vil vise sin kjærlighet til hverandre, kan feste hengelås på gjerdet og droppe nøkkelen i en hermetisk lukket avlukke.

– Vi begynte å formulere utformingen og startet i fjor høst å bygge gjerdet og det som er til. Nå står den ferdig og skal være åpen til alle døgnets tider, sier Rubach.

Gravering

Senjatrollet kommer også til å legge tilrette for graverte navn på hengelåsene, men at dette ikke vil være klart til selve åpningsdagen.

– Av erfaring kommer det til å være mye folk denne dagen. Da blir det for hektisk til at vi kan sitte oss ned å gravere hengelåsene. Men vi har kjøpt inn utstyr for å kunne gjøre dette i ettertid, forteller trollfaren som håper mange bidrar med hengelås på åpningsdagen.

Høytidelig åpning

1. juni markeres 25 år jubileum til Senjatrollet, der kjærlighetsgjerdet og en annen hemmelig attraksjon skal avdukes. Begge blir åpnet av sokneprest og troll-venn John-Daniel Solhaug.

– Den andre hemmelige attraksjonen er det største vi har jobbet med og er en helt ny avdeling. Dette kan vi ikke avsløre hva er riktig enda, da det er en utstilling til ære og kommer faktisk til å handle om Solhaug. Det blir utrolig spesielt, og hemmeligheten om dette vil bli spart helt til åpningsdagen, forteller Rubach.

Han forteller at det har ligget mange arbeidstimer bak den nye utstillingen.

Vegg

– Vi har revet ut en hel vegg og bygget ut bak trollet og inn mot berget. Denne ble vi ferdige med for en måned tid siden. Det var en stor jobb, men vi er kjempefornøyd med resultatet og gleder oss til å åpne dette.

Han tror det kan bli litt oppstyr når den skal åpnes.

– Den er jo veldig spesiell og jeg vil tro det blir en del rabalder rundt den. Det ble jo et forferdelig spetakkel når han skulle gifte trollene, så blir nok ikke noe mindre dette, ler Rubach.

Arbeidet med attraksjonen er ferdig og vil bli åpnet i juni. Foto: Senjatrollet
Trollfar Leif Rubach og Siw Rubach er fornøyd med kjærlighetsgjerdet. Foto: Rune Ottarsen
I denne skal nøkkelen til kjærlighetsgjerdet være låst inne til all evig tid. Foto: Senjatrollet