Sentrumsstasjonen, eller «City»-stasjonen som bygget også kalles, er Lenvik brann og redning sitt nye tilholdssted i Finnsnes sentrum. Tankbilen står utendørsm men det er ikke en løsning som skal vedvare, forsikrer brannsjefen.

– Utfordringen vår var at vi i denne garasjen skulle hatt en fremskutt enhet med høytrykkskum-slukkesystem, men den har blitt forsinket i en måned. Den bilen får vi ikke før i sluten av mai. Tankbilen på utsiden blir en mellom-mellombar løsning og den er ikke ideell, sier brannsjef i Lenvik, Arnstein Smevik.

Ekstra beredskap

Smevik påpeker at de har fått til en løsning hvor vaktselskapet går ekstra runder for å forsikre at bilen får stå i fred.

– Dette er en løsning vi må ha midlertidig. Vi har tatt alle forhåndsregler vi kan og har fått vaktselskapet til å kjøre ekstra vaktrunder på både nattestid og kveldstid, og vi er selv innom ofte for å se at ingenting blir rørt, sier Smevik.

Et annet kostbart alternativ ville vært egen døgnbemanning med branmannskapspersonell, men Smevik påpeker at dette ikke var en løsning.

Heimly

Resten av etatens mannskap og utstyr er lokalisert i det tidligere ambulansefagbygget, eller NAF-bygget i Botnhågen. Den tekniske utedrifta holder til i den tidligere postterminalen i Sandvikveien.

Som tidligere kjent skal det bygges ny brannstasjon på Heimlymyra. Men ettersom det billigste anbudet er omkring 15 millioner kroner høyere enn den ramma kommunen har tilgjengelig for bygging av brannstasjon, ligger saka nå til politisk behandling. Smevik sier det ikke finnes andre alternativer i deres øyne.

– Det er kjent at det har kommet inn andre forslag til lokasjon, men vi har ikke tid til å vente et eller to år på nye utredninger. Vi må få den nye brannstasjonen på plass. Det handler om utviklingen i Lenvik. Kommer det et nytt hotell på Husøya, må vi styrke beredskapen på Nord-Senja. Får vi ikke stasjonen blir vi mellombar og det blir vanskelig, avslutter Smevik.

LØNSNING: Brannsjef Arnstein Smevik, her med brannkonstabel Ørjan Eriksen, ser ikke annen løsning enn at kommunen går for økning av kostnadsramme og etablerer brannstasjon på Heimlymyra. Foto: Carina Hansen
OLDERHAMNA: I disse lokalene i Olderhamna er Lenvik brann og redning midlertidige lokaler i sentrum. Foto: Carina Hansen