Kay Erling Ludvigsen, som er leder i det nyestiftede Senja Arbeiderparti, var meget godt fornøyd med oppslutninga rundt årets 1. mai-markering på Finnsnes.

Flere kvinner

Han forteller at markeringa av 1. mai på Finnsnes er et samarbeided mellom det lokale Arbeiderpartiet her, LO og Senja SV.

Kay Erlig forteller at man i år hadde noen nye paroler til årets 1. mai.

– Et eksempel er «kvinner inn i politikken». Vi har jo i den senere tid sett forberedelsene til nye Senja kommune, der man i prosjektledelsen til nå har kun én kvinne. Vi ønsker at atskillig flere kvinner skal inn i politikken i nye Senja kommune, sier Ludvigsen.

Spilte på Lund-kaia

Line Magnussen har vært dirigent for Finnsnes skolemusikkorps de åtte siste årene. På tirsdag stilte hun sammen med korpset nede på hurtigrutekaia og spile for de turistene som hadde tatt seg en kjapp tur for å kikke litt rundt på Finnsnes.

Og en danske som stod og tok noen bilder tok en tur bort til korpsets fanebærer Kenneth Pedersen og ga skryt til musikken korpset framførte.

– Vi framførte først en rockelåt som heter «Paradise City», så fortsatte vi med «Glade musikanter», og avslutte med låten «Gladiatorer», fortalte Line.

Etter at 1. mai-toget hadde gått sammen med toget fra Valen og opptil rådhuset avsluttet korpset til sutt med «Ja vi elsker». Korpset har i dag 22 medlemmer, da også medregnet superveteranen Arne Cato Leiknes.

Årets hovedtaler på Finnsnes var Terje Olsson. Han er LO-sekretær fra LO sentralt og han ble etterfulgt av appeller fra fylkesrådsleder i Troms, Willy Ørnebakk (Ap), stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Oscar Nergård fra Midt-Troms SU.

korpsveteranen: Arne Cato Leiknes er i dag den store veeranen i Finnsnes skolemusikkorps. Foto: Stein Wilhelmsen
FORNØYD: Kay Erling Ludvigsen var fornøyd med oppslutninga rundt 1. mai på Finnsnes. Foto: Stein Wilhelmsen
STARTET SAMTIDIG SOM HURTIGRUTA: Årets 1. mai-tog på Finnsnes satte i gang samidig som hurtigruta la fra Lundkaia på vei nordover. Foto: Stein Wilhelmsen
spilte for turistene: Dirrigent Line Magnussen tok korpset med til Lundkaia og spilte for de turistene som tok seg en avstikker mens de ventet på at hurtigruta skulla gp videre til Tromsø. Foto: Stein Wilhelmsen