Fylkesmannen i Troms gir hvert år penger til innovasjons- og utviklingsprosjekter.

I år kom det inn 19 søknader på tilsammen 15,7 millioner kroner. Det gjorde at fylkesmannen måtte prioritere strengt, etter som ramma til fordeling var på kun 4,5 millioner kroner.

Av dette ble søker-kommunene i Midt-Troms tilgodesett med vel 2 millioner kroner.

Støtten ble prioritert til prosjekter som går på digitalisering og velferdsteknologi, totalforsvar og akuttberedskap innen barnevern, opplyser fylkesmannen.

Samarbeidsprosjekter

- 11 av de 12 prosjektene vi støttet i år er samarbeidsprosjekter mellom flere kommuner. De siste årene har fylkesmannen valgt å støtte færre prosjekter med større beløp. Vi mener større prosjekter oppnår bedre resultater og gir bedre overføringsverdi til andre kommuner, sier kommunaldirektør Jan-Peder Andreassen, ifølge en pressemelding.

Han trekker spesielt fram «Polarsky» som et godt eksempel. Dette er et prosjekt hvor kommunene Salangen, Gratangen og Lavangen samarbeider om en felles digital ordning for å lagre dokumenter.

Disse prosjektene fikk støtte i Midt-Troms:

Digitalisering

  • Opplæringsportal — Lenvik, Tranøy, Berg og Torsken kommuner, søker; Lenvik med Berg, Torsken og Tranøy som samarbeidspartnere — tildelt 300.000 kroner

  • Frikjøp av ressurser og prosjektledelse, søker; Lenvik med Berg, Torsken og Tranøy som samarbeidspartnere — tildelt 300.000 kroner.

  • Polarsky, søker; Salangen med Gratangen og Lavangen som samarbeidspartnere — tildelt 500.000 kroner.

Totalforsvar

  • Kommuneprosjekt i Totalforsvarsprogram Troms, søker; Målselv med Bardu og Sørreisa som samarbeidspartnere — tildelt 600.000 kroner.

Akuttberedskap i barnevernet

  • Akuttberedskap barnevern Sør- og Midt-Troms, søker; Bardu med Dyrøy, Gratangen, Ibestad, Lavangen, Målselv, Salangen og Sørreisa — tildelt 250.000 kroner.

Arena Utmark

  • Arena Utmark, søker; Målselv med Bardu, Dyrøy og Sørreisa som samarbeidspartnere — tildelt 200.000 kroner.

Kommunaldirektør Jan-Peder Andreassen sier man prioriterer å støtte færre prosjekter med større beløp. Foto: Andreas Isachsen