Mannen og kvinna er begge fra Midt-Troms, og er begge en del av et rusmiljø. I desember ble mannen som er i 40-årene dømt til fire års fengsel for sovevoldtekten i tillegg til fysiske krenkelser, skadeverk på kvinnens bolig og vold og trusler rettet mot to andre personer.

Etter at mannen anket dommen i sin helhet, ble saken oversendt til Hålogaland lagmannsrett. De tillot at kun at anken over voldtekten ble fremmet. Her sa ble mannen igjen funnet skyldig.

I papirene fra retten står det at mannen filmet voldtekten etter at han og kvinna ruset seg sammen. Deretter la han en lapp igjen om hendelsen i kvinnas BH og det var slik hun fikk rede på hendelsen. Ettersom de har hatt et seksuelt forhold helt opp til hendelsen, mente mannen at de hadde en enighet om at dette var greit å gjøre.

Det var kvinna uenig i. Partene hadde i en periode opp til 2012 hatt et forhold, og Midt-Troms mannen ble dømt for familievold i 2013. Han er dømt til å betale kvinnen 160.000 kroner i oppreisningserstatning til eks-kjæresten.