Torsdag 3. mai arrangeres det innovasjonskamp i FIL-hallen på Finnsnes, og hit skal nær 250 elever fra 8.- og 9. trinn på Nordborg, Finnsnes, Kårvik og Rossfjord skole for å jobbe med oppdrag som er levert av Wilsgård fiskeoppdrett, SalMar, Br. Karlsen, Norway Royal Salmon, Sparebanken Nord-Norge og Senja videregående skole, kommer det frem i en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.

Alle skolene har fått tildelt oppdragene, men hvilke oppdrag de faktisk skal løse får de først vite når de ankommer campen.

Elevene deles inn i grupper som jobber med oppdrag hele dagen fra en av disse bedriftene. Bedriftene stiller også med veiledere som fortløpende besvarer spørsmål fra elevene. Dagen avsluttes med presentasjon og kåring av vinnere.

– I en tid med stadig raskere og større endringer, er kompetanse på innovasjon og entreprenørskap viktig for havnæringene, sier Liv Brandvoll i Ungt Entreprenørskap i pressemeldingen.

– På Sjømat Innovasjonscamp får elevene kunnskap om ei næring i vekst, og hjelper til med å løse de reelle utfordringene sjømatnæringa lokalt har, fortsetter hun, og takker næringslivet som stiller opp.