Fergesambandet mellom Botnhamn og Brensholmen ble satt i drift 26. april, og sesongen varer fram til og med 2. september.

– Nå har vi hatt i 19 år det som må kalles en prøvedrift av dette fergesambandet. I disse årene har vi sett tidvis svært stygg kjøring, særlig på det vegstykket der jeg bor, sier Løvstad til Folkebladet.

– Bilistene vet jo at ferga som går nå har liten kapasitet, og det kan jo gjøre sitt til at mange drar på gassen fordi de ikke vil risikere å måtte stå over en tur ved fergeleiet. Hadde ferga hatt større kapasitet tror jeg nok at flere ville følt seg trygge på å få plass, og den tidvise råkjøringen man ser ville nok ha blitt litt borte.

Ei yndet fartsstrekning

Løvstad sier at strekninga Blomdalen-Jørstad som er på 600 meter etter hvert har utviklet seg til ei yndet fartsstrekning.

– Her er oversikten relativt god, og her kan man se forbikjøringer i svært høy hastighet. Jeg har sjøl vært vitne til ren hasardkjøring nettopp her. Jeg frykter for at det samme vil skje også denne sesongen. Antall reisende har økt år for år, og det er liten grunn til å tro at situasjonen har endret seg for kommende sesong.

I et innlegg i Folkebladet siste uken skriver Kato Løvstad at det ikke er stikke under en stol at ferga har betydd en del for så vel Botnhamn som for resten av regionen.

– Vi har opplevd det reine rushet av turister, noe som har skapt liv og røre i heile bygda. For næringslivet i bygda er ferga over Malangen et stort pluss. Men bivirkningene av trafikken virker av og til skremmende, og man kan til tider være fristet til å spørre seg om det er verdt det, skrev Løvstad i innlegget sitt.

- Gang og sykkelsti må komme

Løvstad sier at før ferga over Malangen startet, tok han opp dette med sikkerheten for myke trafikkanter, og understreket nødvendigheten av gang- og sykkelstier fra fergeleiet til Husøykrysset.

– Jeg har også seinere tatt saka opp med fylkesråden, men ingen ting har skjedd. Jeg skjønner at det er mange om beinet. Men etter så mange år med sommerferge, synes jeg det er på tide med handling.

HAR STARTET OPP: Ferga fra Botnhamn til Brensholmen startet 26. april og går fram til 2. september. Foto: Trond Sandnes